I perquè en parlo? Doncs perquè és molt curiós què per als qui ens governen i els seus mitjans de comunicació segons quins països són dictadures, i segons quins altres no. Segons quins països són règims i segons quins altres no. Segons quins països són democràcies i segons quins altres no!
I ves per on els països més totalitaris nprmalment mai són adjectivitzats com a dictadires: Aràbia Saudita, Guinea Equatorial, Marroc... són països amics (d'ells) i per tant mai podrans er ni dictadures ni règims... seran democràcies o en tot cas no tindran cap adjectiu.
I mentrestant a Tarragona es retiren medalles al Franco, un dels seus ministres, Manuel Fraga, viatja amb Moratinos a Guinea Equatorial. El país governat no per un dictador, sinó per un amic.
6 comentaris:
Com anomenaries el règim de Iran actualment, de democràtic, totalitari o algun altre adjectiu ?
Gràcies !
coses de la doble moral
Els adjectius solen ser qualificatius. I quan qualifiques una cosa ho fas seguint un codi propi de cada persona que, per qüestions que ara no venen al cas, sol assemblar-se força als dels altres. Tot plegat es pot relativitzar molt, també podríem considerar Estats Units una dictadura (dos partits que són clons, impossibilitat d'accedir al poder per part d'un tercer...). I Espanya, on no s'hi poden presentar certes opcions polítiques. Igual passa a l'Iran i a Turquia. I a molts altres països que molts s'omplen la boca de democràcia.
Simplement, com tot en aquesta vida, és qüestió d'interessos i d'amiguisme.
No vares veure al Gadafi amb el Berlusconi a la cimera del G8? Tot i que no sé quin dels dos és més impresentable.
esto al igual que la amistad que los sociatas le rinden al fidel, algo inesplicable, incompresible, pero que sucede a diario
Hi ha massa interessos econòmics en aquest cas petrolers perqué les paraules es diguin pels seu nom.
Publica un comentari a l'entrada