divendres, de juliol 17, 2009

INTERNACIONAL

Un parell de notícies internacionals m'han entristit, i m'han revoltat alhora.

Colòmbia acollirà un grapat de noves bases militars dels Estats Units. L'Obama reforça el paper del país governat pel mafiós Uribe en el renovat pati de darrere, assassinant a sang i fetge: tal i com va reconèixer l'ONU.

Natàlia Estemírova , periodista d'investigació que ha destapat la cara més cruenta de la "demòcrata" Rússia contra el poble Txtetxè, ha estat assassinada. No ha estat la primera ni serà la darrera persona assassinada a Rússia a causa de la llibertat d'expressió, a causa d'exercir el periodisme. I és què Rússia, com Colòmbia són dictadures disfressades de democràcia.

3 comentaris:

Marta ha dit...

Estic completament d'acord amb tu i em remou la sang veure com en pro d'interessos suposadament més importants els països occidentals hi passen de puntetes com si no anés amb nosaltres. La llibertat és un bé comú i inalienable de l'home, no té preu, és massa valuósa com per rebaixar-la a tractar-la com una mercaderia que es compra, es ven, es cedeix o es lloga.

Asimetrich ha dit...

És impressionant. No es pot violar la llibertat i els drets fonamentals d'aquesta manera només per interessos econòmics. És molt trist veure com l'ambició d'uns pocs pot escombrar la feina de molta gent que ha dedicat la vida a fer d'aquest món un lloc més civilitzat i just.

jo artin au ha dit...

Cada cop sembla més ser, sense REALMENT ser-ho, la "democràcia" una disfressa.
Salutacions