dissabte, de setembre 26, 2009

TORNEN ELS NAZIS A MONTSERRAT

La memòria no sempre és dèbil... potser per això en aquest post volem lligar caps sobre l'intent d'anorreament i posterior apropiació què el feixisme vol fer de Montserrat.

Per una banda tenim els incendis que van assolar la muntanya fa uns anys, provocats per feixistes que amb la seva actitud pretenien cremar el símbol montserratí. Fins-i-tot va ser detingut un piròman amb propaganda joseantoniana.

Ara aquest mateix feixisme tronat convoca demà dia 27 una marxa sobre Montserrat "Marcha de montaña", li diuen. Desconec si aquests feixistes seran escortats pels Mossos del Saura o bé camparan impunement.

A les 12 de migdia hi ha convocada una concentració a la plaça de devant del monestir per esperar aquests retrògrads de l'excursionisme.

5 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

salut i revolta des del maresme, feia temps que no venia per aqui i veig que ara ho faré sovint!

Anònim ha dit...

Què coi dius? Però què coi fa en Xirinacs...? Dius que demà a Montserrat hi haurà el sol naixent de l'Espanya de Franco? Però què coi fan els monjos...? Que ja no preguen perquè Déu ens els estalviï?

Escolta, Tondo Rotondo, potser a tu en Sergi d'Assís et voldrà llegir..., de mi ja no en vol saber res...
El seu bloc (blog) es diu OIKÍA i potser a tu t'escoltarà...
Ell, en Sergi d'Assís, diu que és un monjo benedictí i deixa molt clar, també, que per tal de fer-te cas en el seu bloc (blog), el teu esperit ha de ser positiu. Ell diu que el meu esperit és negatiu i no vol, o no sap, argumentar el per què. Però jo em pregunto com pot ser ser que qualifiqui de negatiu el meu esperit si ell presumeix d'esperit positiu? Vols dir que veu també el seu esperit i el dels seus esclaus fets i a punt?

En qualsevol cas, els monjos benedictins de Montserrat juntament amb la mare de Déu de Montserrat i sant Benet, han defensat durant molts anys, amb coratge i sacrificis, l'acolliment. Puc dir que, a mi, em van acollir i també atendre les primeres ferides (era i sóc una inexperta escaladora), i mai no em van dir que el meu esperit era negatiu, tot i que, i sigui dit de passada, el considero una mica pobre.

Tondo Rotondo, densà que una colla de monjos han passat a "millor vida", Montserrat ja no és el que era i la pregunta que em faig és: hi haurà acolliment entre monjos i nazis? O faran el mateix que ha fet amb mi en Sergi d'Assís: rebre'ls i oblidar-los de seguida tot "convidant-los" a marxar perquè cerquin altres muntanyes més adients? ;-)

Una servidora per AMOR.
Onze de setembre.
INDEPENDÈNCIA!

Anònim ha dit...

Saps què et dic, Tondo Rotondo? Que marxo cap a Montserrat a veure aquests nazis de chiripitiflauticos...

http://www.youtube.com/watch?v=T30Dsxv5sM0&feature=related

Onze de setembre.
INDEPENDÈNCIA!

Unknown ha dit...

Ei! Jo també feia temps que no et llegia, és un plaer Tati-Pagès!!!!

Anònima,

T'agraeixo la reflexió, no estic molt posat a nivell de coneixença de Montserrat. El post el vaig fer a partir d'un mail que van rebotar.me una amiga del blog que vaig contrastar amb el grup "Democracia Nacional", que és qui organitza aquesta marxa sobre Montserrat avui mateix, marxant d'Olesa.

Suposo que, senzillament, els monjos en deuen ser desconeixedors del tema, jo no ho lligaria. Però penso que és força greu que gent de la mateixa ideologia que fa uns anys van cremar la muntanya ara se'n vulguin apropiar "ideològicament parlant".

D'altra banda, les generacions més fidels al país s'estan esgotant dins de l'Església. Tant de bo aquest Serqui que tu llegeixes al blog segueixi amb la manera de fer benedictina respecte a la gent d'aquest país. Tant de bo no li passi com a Hilari Raguer, que ha estat apartat.

Si vas a Montserrat avui t'estaría molt agraït si pots fer-ne una petita crònica amb la teva vivència i en farem un post.

Unknown ha dit...

Aquí va l'enllaç amb el cartell dels feixistes:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/381626/index.php

La concentració de rebuta l'han convocada a les 12, però la marxa nazi desconec quin horari té ja que no ho fan públic els valents.