dimecres, de març 14, 2007

POSA'T EL NAS!

Món, el creador de la garrofa de Mont-roig, ens proposa una necessària campanya blocaire de solidaritat amb el Circ Cric, que tant m'agrada. Consisteix en penjar un nas de pallasso al vostre blog per tal de recolzar el circ de Tortell Poltrona i la senyoreta Titat, que acaba d'acomplir vint-i-cinc anys de circ itinerant, amunt i avall. Però quin és el tema? Un aniversari? No!!!
Resulta que el circ ha hagut de suspendre la seva gira precisament en terres del Camp de Tarragona degut a un via-crucis burocràtico-surrealista fruit del civisme d'alguns ajuntaments que no acaben d'entendre què el circ és cultura. El més paradoxal és que un d'aquests ajuntaments hagi estat el de Reus, amb una potent àrea de cultura i implicat en iniciatives com el festival de circ Trapezi o el festival de mim i teatre gestual COS, entre d'altres. A més 30 persones s'han quedat sense contrcate doncs no hi ha gira.
Penso que el circ no s'ha de vincular a un problema d'ordre públic, ni a ordenances cíviques, sinó al més alt exponent de la cultura; de la cultura que aconsegueix connectar-nos amb la màgia, que aconsegueix arrencar un somrriure a un nen d'un país en guerra, que aconsegueix -diguem-ho fort- que siguem una mica més persones, que siguem una mica més lliures, que siguem una mica més feliços... En moments com aquest personalment em dol que -sigui per culpa de tècnic o de polítics, o de tots plegats- les nostres institucions no estiguin a l'alçada de les circumstàncies. Rebre la visita d'un circ com el que dirigeix en Tortell Poltrona és un luxe, una sort que no sempre som capaços d'aprofitar, us ho dic de debò.
Mentre, la Generalitat de Catalunya està "disposada a estudiar mesures per ajudar el circ", sense concretar a la pràctica gairebé res, centenars de ciutadans no hauran pogut gaudir de l'espectacle més gran del món, de la mà del premi nacional de circ 2005, curiosament recollit a Tarragona, ciutat on enguany els cartells del Circ Cric han estat tapats i l'Ajuntament tarragoní -tan cívic ell- ha prohibit instal.lar la publicitat del Circ Cric.
Com diu en Tortell: Salut, sort i circ!

15 comentaris:

Currymaedchen ha dit...

Y a mi que me había parecido una bola de jugar a los bolos...........pues eso ayudar a los circos, pero supongo que aquí como en todas las cosas si hay cuatro circos y dos de ellos tienen amiguitos donde conviene, los demás como si no existieran, así funcionan estos saraos de las ayudas...si es que al final no podremos ni trabajar....por tutatis.!!!!

Mon ha dit...

Gracies per afegir-te a la campanya. Saps jo de gran vull ser pallasso...

Candela ha dit...

La meva solidaritat amb el circ! em poso el nas.

Candela ha dit...

Dona'm un marge que fins que jo aprengui a posar la foto...

Candela ha dit...

ja està.

Anònim ha dit...

Jo també tinc problemes per penjar un nas. A vegades m'ho agafa i a vegades no.
És una llàstima que la gent no sàpiga valorar el que és cultura. Anem segons bufa el vent.

Déjà vie ha dit...

jo em poso el nas.

MeTis ha dit...

bé, potser haura de ser questio de jurisprudencia potser, es una verdadera llastima no poder gaudir del circ, hi encara que a mi no m'agrada molt si que es veritat que els nens disfruten com boixos. Potser no es demanar tant a la burocrasia...

salutacions

Currymaedchen ha dit...

Ya me he puesto la nariz-bola-de bolos, pero la he tuneao un poco......es lo que me faltaba para que me tilden de payasa..........jum jum jum, ale , voy a terminar una cosica y me voy a ver el ambiente fallero......

Mon ha dit...

No us avergonyiu mai perque us diguin pallasso, hi ha pallassos, als hospitals (PayaSOSpital, Pallapupas..)que fan una gran tasca, també als paisos en conflictes bel.lics.....(Pallassos sense Fronteres) nomes per aconsegir una rialla ja val la pena. Es molt bonic veure un nen riure... Ara si us plau no utilitzeu mai la paraula pallasso per insultar a ningu malgrat que aquest ningu ens faci riure.
Jo de gran vull ser pallasso.

Anònim ha dit...

Não temos visto mais circos por aqui. Sinto muita saudade...

Joana ha dit...

I jo , Pallassa!
És injust el que passa amb la cultura catalana, digue-li circ, teatre, literatura, cinema..... més?
Jo no sé posar fotosal blog ni música...algú m'ajuda?
Gràcies!

Unknown ha dit...

Joana,

Dintre de "Panel", ves a "diseño", allí clica "añadir un elemento de página", seguidament "imágen+añadir al blog", inclou la imatge i ves guardant els canvis.

Després la pots moure per a situar-la més amunt i avall...

Música

N'hi ha molts, però per exemple: a la part dreta del meu blog hi tens una cançó del Battiato, doncs clica allí on hi ha l'interrogant, faràs cap a la web radioblogs allí pots escollir una peça musical a partir del buscador, es genera el corresponent html, aquest l'has de copiar i fer el mateix procés que amb les fotos però afegint "html javascript", copiar i enganxar i em principi llestos.

Ho he explicar una mica ràpid, però si hi ha dubtes escriu!!

Odalric ha dit...

Això del Circ Cric és frustrant...

A Catalunya anem perdent pistonada. Mentres a Madrid reobren un circ estable, aquí els deixem morir d'inanició...
A la Barcelona fashion, només interessen els circs forans...

Pot haver milions per llençar-los en actes com el Fòrum i no pot haver un mínim per iniciatives com la del Tortell Poltrona...

És d'una tristor insuportable...

Anònim ha dit...

He vist el Circ Cric dues vegades i hi tornaria. Em van fer feliç!