dimecres, de juny 13, 2007

FRANCESCO JODICE & THE SECRET TRACES

Francesco Jodice exposa a Tarragona el seu projecte "Secret Traces 1997-2007", en el qual ens mostra a través de la fotografia imatges quotidianes de diverses ciutats, com ara Nàpols, Nova York o Tarragona. Jodice es dedicar a seguir sense ser vist uan persona durant un trajecte determinat, i ho ha fet amb un centendar de persones. Alguns d'aquests seguiments incògnits es mostren en pantalla gran al Tinglado 2 del Port de Tarragona. En concret, i pel que fa a Tarragona, l'arquitecte napolità exposa una siccessióde fotografies digitals que ens mostren el seguiment que va fer a una estudiant de la Universitat Rovira i Virgili, des de l'avinguda d'Estanislau Figueres fins a l'antic Simago, sense que la noia sembli perecebre el seguiment. Francesco Jodice no va tenir cap impediment -a diferència del blogger Llamborda- per anar fent fotografies pels carrers de Tarragona, al contrari: ha rebut l'encoratjador suport del Port, l'Ajuntament, la Generalitat i la Diputació. A Cèsar Llamborda va estar-lo seguint un militar; però el militar no devia dur càmera sinó mala baba, com podeu veure a la foto.

L'exposició -de la qual no hi havia cap catàleg a disposició dels visitants- us la recomano tant per la temàtica com perquè ens permet endinar-nos per la quotidianetat de diferents ciutats a partir de l'ull de Jodice.

Imagineu-vos l'escena: un dia qualsevol, en una ciutat de qualsevol continent... espereu davant d'un portal i quan surt alguna anònima persona us dediqueu a anar-la seguint tot retratant-la constantment. Curiosa manera de fer-se seva una de les milers i milers d'històries que sorgeixen -en qualsevol moment- dels carrers de qualsevol ciutat! Cal felicitar doncs Francesco Jodice pel treball.
Tinglado 2 del Port de Taragona. Del 8 d ejuny al 31 d'agost.

1 comentari:

esteban lob ha dit...

Perdón por no referirme al tema.

He entrado a tu blog, para agradecer tu mención a un comentario mío en Waipueduca.

Un abrazo desde Chile.