divendres, de juliol 27, 2007

LA VERGONYA, PRESENT A MIAMI BEACH

Parlo del nucli de Miami Platja, al Baix Camp. I vergonya és el que penso que provoca que sense que pugui parlar-se de tradició de cap mena l'Ajuntament de Mont-roig inclogui dintre del programa d'actes de les Festes de Sant Jaume dues jornades de les avui anomenades "vaquetes", però que el personal acostuma a anomenar "vaquillas".
L'Ajuntament permet l'assistència de menors d'edat, en una plaça de braus improvitzada i que no compleix la normativa legal. L'únic requisit és que els menors de 14 anys han d'anar acompanyats d'un adult. Us imagineu... un nen de dos o tres anys pot participar en l'"espectacle" sense cap problema.

Penso que estem davant d'una imposició per part d'un sector taurí del nucli de Miami que sense fonament de cap mena ha aconseguit que l'Ajuntament de Mont-roig integri de forma impune aquesta tortura dins d'una festa major.
Imatge extreta de Libera.

21 comentaris:

Júlia ha dit...

Ja des del moment que li van posar Miami pot passar de tot.

Anònim ha dit...

Ha arribat un moment que sembla que tot estigui permès. No hi ha educació, no hi ha principis, no hi ha ganes d'aprendre coses noves.
Jo em sento extranya a la meva pròpia terra.
Després es queixerà la gent de les dictadures però precisament comportaments d'aquest tipus és el que provoca en un futur.

ddriver ha dit...

estem apanyats la minoria etnica catalana acabarem desaperixen d aquet pais i amb nosaltre la nostra llengua i la nostra cultura en favor d altres

Anònim ha dit...

Esta molt bé criticar sense coneixer l'historia del poble veí. I tampoc sabeu des de quan es fan. Feu el favor de buscar un altre tema, que els de Miami Beach tenim coses bones.
Adeu.

Unknown ha dit...

Júlia,

Potser el nom no fa la cosa...

Montse,

Justament a Miami Platja s'han arribat a permetre fins-i-tot aberracions urbanístiques a primera línia de mar.

Ddriver,

Dependrà de naltrus que això no passi, no?

Anònim de les 07:06,

Evidentment Miami Platja te coses bones, i moltes, però Miami és un poble? La crítica és cap a les "vaquillas": No sóc historiador però van començar a fer-se per via d'importació doncs evidentment no tene cap mena de tradició dins del terme municipal on se celebren.

Malgrat no coincidim s'agraeix el comentari: debat!

Albertus Magnus ha dit...

Anònim de les 7:06 PM:
Amb tota la prudència del món, però em costa de veure cap mena d'unió ni d'arrelament en un poble fet a cops de "tiralínies" i de talonari pels promotors urbanístics. Si s'agafen les tradicions de pobles del costat com a pròpies... això ja és una altra cosa. Però malgrat tot, no crec que els toros puguin formar part del costumari de Miami. Més aviat sembla un afegit oportunista de cara a la població forània, la qual va ser qui va impulsar de veritat el ràpid creixament de la vila.

Unknown ha dit...

Ets savi, Albertus, i un cop més l'encertes amb la línia argumental del teu comentari.

mossèn ha dit...

m'agrada la foto, molt, sí, però el que comentes ... com se´ls hi pot acudir ??? ... salut

Mon ha dit...

Anonim: Miami es una gran urbanitzacio de Mont-roig no es un poble, es podria arribar a considerar un barri, fins aqui deixo el tema de la segregació ara no toca.... Referent a les "vaquilles" si al poble es van prohibir per ordre governativa no entenc com a Miami es permet, sota quin criteri. D'altre banda si intentem educar als nostres fills per la cultura del civisme i la pau, la no tortura i les bones maneres no trobo be que un ajuntament promocioci,pagui i/o subvencioni un espectacle tant denigrant on es permet la entrada de menors de 14 acompanyats(recordeu que els de 15 ,16,17 anys encara son menors tambe).Conclusió com ara per ara Miami es del meu municipi, no vull que amb els meus diners ( els que paguem impostos) es promogui aquest tipus d'activitats per que quatre turistes i no turistes li toquin els collons a uns pobres vedells. No m'agrada l'imatge aquesta que donem a l'exterior.

Anònim ha dit...

Collons, jo fa anys que em quiexo xaixo i ningu em fotcas, aquest alcalde treu els firaires i no les vaquilles, mare meva com ens em de veures.

Anònim ha dit...

mira estoy asta los cojones que si miami esto que si miami lo otro, os pueden dar por culo a todos , querais o no montroig no le llega ni a los talones, y menos mal q tenemos a un alcalde digno, VIVA MIAMI PLATJA VIVA SU GENTE Y VIVA LAS VAQUILLAS!!!

Unknown ha dit...

Anònim de les 11:09,

Entenc el teu cabreig pel fet de que Miami Platja ha estat deixat -diguem-ne- de la ma de Déu més sovint del que ens imaginem. Potser des de sempre, des de la creació d'aquesta urbanització.

Però no entraré en batalletes intramunicipals de campanar.

En tot cas vull deixar clar que criticar l'organització de la tirtura a les vaquetes NO ÉS ni criticar Miami, ni criticar els mont-rogencs que hi viuen, ni criticar que l'alcalde en procedeixi.

Critico una actitud justificada i permesa des del municipi0': les vaquetes.

Mon ha dit...

per l'anonim 11'09PM: Flaco favor le haces al Miami de tu corason con esa mala educasion que te sale del alma. (per escriure en un bloc, s'ha de tenir nomes 0'5 grams d'educacio i respecte o al menys ser valen i no signar anonimament)

Anònim ha dit...

hi han tantes coses per arreglar y esteu perdent aqui el temps per aquests tonteries, si la gent vol vaquetes alla ells , cadascu a la seva casa sap el que te , centrems en coses més importants n???

Anònim ha dit...

la verdad de todo esto , esque todos damos verguenza que si uno esto q si el otro lo otro, ni miami es un pueblo ni montroig una ciudad , si los de miami no tenemos educacion que si los de montroig sonmuy catalanes , pero esto que es la guerra???? por favor, esto es lo q da verguenza como gente del mismo municipio se puede llevar tan mal?? esto es lo que de verdad es una verguenza . sobre las vaquillas , vale que hay muxas cosas q no estan justificadas , pero en montroig tambien hay muxas cosas injustificadas y jamas nadie a dixo nada , pero porfavor ya basta ..paz en el mundo!!!

Anònim ha dit...

Llàstima que a Miami no hi hagi aquestes mosses. Per cert que els dos darrers comentaristes desberren i el darrer irradia odi.

Anònim ha dit...

Llàstima que a Miami no hi hagi aquestes mosses. Per cert que els dos darrers comentaristes desberren i el darrer irradia odi.

Anònim ha dit...

kin tipus de mosses?? jordi xut

Anònim ha dit...

Les mosses lleugeretes de roba de l'afoto.

Anònim ha dit...

vei del poble: cadescu perd el temps com vol o pot, ningu 0bliga a entrar aqui i llegir o escriure
alguns de nosaltres fent comentaris aqui o alla ja s'han consegit coses, si treuen les vaquilles estaria força be, com exemple el primer bloc que va parlar de coses de mont-roig va ser la garrofa i criticant que l'ajuntament tenia un fastic de web ara l'estan arreglant i fins i tot veiem els plens desde casa amb video, doncs aixo cosegueixen els que perden el temps escribint

Miamimemata 2.0 ha dit...

Esto es para alucinar gente o personas de otro pueblo metiéndose con las tradiciones de otros y tener las santas narices de escribir palabras como “Miami Beach”, Núcleo, vergüenza, participación de menores, imposición, sector taurino, tortura (ya salio la palabrita, preocúpate de los pobres anda) etc.
Que fácil es meterse con un pueblo pequeño, que sabrás de normativa legal para hacer vaquillas, ¡y sí! un niño puede ir, pero a la grada, sus padres ya sabrán lo que hacen, aquí a los menores no los metemos a la fuerza, Julia quien eres para meterte con el nombre de un pueblo, no tengáis miedo que por unas vaquillas no desapareceremos de catalunya tranquilos(los catalanes yo también lo soy y respeto hasta lo que no me
gusta, o no lo respeto? Ahora no lo se), tondo aberraciones urbanísticas legales o algún regidor o anterior alcalde ha ido a la cárcel, infórmate antes de decir sandeces, Albertus no tenemos historia y por eso no somos catalanes piérdete anda (y no son toros), mon a ti ni te contesto ya tienes bastante con lo tuyo. Por ultimo el único que no tiene aquí fonament eres tu.

Deuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Justitia ómnibus
Mont-roig Miami (sin campaña)