dilluns, de setembre 24, 2007

TARRAGONA A EUROPA

La fi de les festes de Santa Tecla és relativa doncs en negar-nos l'Ajuntament la traca final sembla que ara hagin de ser festes tot l'any. Els polítics que ens governen -i els que fan oposició- continuen entestats en fer de Tarragona la capital europea de la cultura l'any 2016. I quina és la millor forma de fer-ho? Doncs viatjar per europa a despeses pagades. En aquest sentit des de la candidatura oficial Tarragona 2016 han començat a contactar amb els 47 estats membres del Consell d'Europa.
Aquest porper cap de setmana se la foten a Transilvània, en concret a Sibiu, que per si algú no ho sap -amb Luxemburg- és la capital europea de la cultura d'enguany. El tour europeu continuarà amb la visita de Ballesteros a Frankfurt aquest 10 d'octubre. Una setmaneta després a Atenes, ciutat governada per Nikitas Kaklamanis, qui es postula com a millor alcalde del món.
La candidatura Tarragona 2016 seria molt engrescadora si realment s'haguéssin plantejat donar el protagonisme al poble, a la societat civil. Però com en el cas dels Jocs de la Mediterrània -pels que ara estan buscant responsables entre gent del Tennis Tarragona i el Nàstic, entre d'altres- sembla que aquest projecte sigui una entelèquia, una cosa que ens arriba des de l'estratosfera.
No vull cloure aquest post sense compartir unes paraules del recentment traspassat José Luis Navarro: "No hem de crear utopies, ni hem de ser romàntics en segons quines coses: Hem de ser pràctics". Espero doncs que aquests viatges dels nostres representants i dels representants què els representen siguin -com a mínim- pràctics.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Per una Catalunha lliure, ja! Abraçades amic

Joana ha dit...

I...Ensenyaran les despeses??? Em temo que no!
Bona setmana Tondo

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Ja saps que estem d'acord en força coses però no em sembla de bon gust dir que l'Ajuntament ens ha negat la traca.

Unknown ha dit...

Quan va morir el regidor Manel del Amo van fer tot aquest sarau institucional?

mossèn ha dit...

suposo que deuen anar amb ryanair, oi ??? ... salut

MeTis ha dit...

no se si seran practiques, pero des de luego si siran jauja per ells. aixi normal que tot deu vulga governar.

i jo em pregunt, s'han endut alguna guia turistica de tarragona per mostrar? segur que no.

salutacions tondo