dissabte, d’abril 12, 2008

EL MEME DE L'AIGUA

Ja fa uns dies en Jordi Salvat, al meu parer un dels blocaires camptarragonins de referència, va enviar-me aquest meme; el meme de l'aigua, que amb certa fortuna ha anat rodant entre els blocaires tarragonins... Ara és el moment d'entomar-lo i donar-li resposta...

1) Creus que davant les decisions relatives a la cessió d’aigües a d’altres territoris, com ara la venda d’aigua dels aqüífers de Tarragona a Barcelona, s’haurien de fer consultes populars?

Totalment, la democràcia si no és participativa de poca cosa serveix. Dret a decidir, no? Ara bé, a veure qui és el guapo que en cas de consulta defensa segons quina opció en segons quins territoris... és més còmode no consultar res i tirar pel dret.

2) Creus que la ciutadania de Tarragona ha rebut informació suficient sobre com estalviar aigua i com contribuir a pal·liar la sequera?

D'informació n'ha rebut, però generalment aquesta es queda en campanyes de màrqueting i premsa que retroalimenten el triangle polítics-publicistes-periodistes i que no van més enllà de pagaments per inserció de publicitat que creen clientelisme.

3) Considera que s’ha fet una bona gestió de l’aigua i s’han adoptat mesures vàlides per pal•liar la sequera?

La situació actual demostra que la feina no s'ha fet bé.

4) S’haurien de demanar responsabilitats polítiques per les qüestions anteriors?En aquest país ningú assumeix mai responsabilitats polítiques. Hem de gastar energia demanant dimissions?

Els principals partits polítics: PP, PSC-PSOE, CiU, ERC i ICV-EUIA en una institució o altra han governat i/o governen, per tant tots tenen cert grau de responsabilitat. El poble serà qui decideixi demanar o no responsabilitats, demanar o no dimissions...

Envío aquest meme a qui vulgui entomar-lo, de forma lliure. I si voleu proposar algú... deixeu un comentari... Però vaja, els memes no s'han de deixar en stand by, o sigui que proposo que responguin aquest meme de quatre preguntetes a Xavier Borràs, Tristany, Maria, El veí de dalt i The Silver: sempre que vulgui, puguin, els vingui de gust, etc, etc...

Fotografies: Tondo Rotondo corresponents a la concentració d'Unió de Pagesos davui dissabte. Vídeo: És com un miracle, de Montse Castellà.

3 comentaris:

El veí de dalt ha dit...

Val. te'l faré.

Giorgio Grappa ha dit...

Salutacions, Tondo Rotondo, i gràcies per la visita. Faré una ullada per ací, crec que no t'havia llegit mai :-) .

jo artin au ha dit...

Tondo així com alguns preguen a la verge perquè no plogui (que ja es tenir mala llet)jo dintre de la meva humilitat indescriptible he tret antincs son per veure si plou. Tens un meme (millor, un freememe) en el meu blog.
Salut i aigua.