dilluns, d’abril 06, 2009

NAVEGADORS

He rebut aquest correu i mireu, he decidit compartir-lo. Nprmalemnt utilitzo l'Explorer, he segiit les passes, però he vist que ja hi tenia el català seleccionat. De totes maneres el navegador contiua en castellà. No sé si puc fer el canvi, tampoc em preocupa massa, però vaja... aquí teniu el mail que he rebut:

Óscar del Pozo Triscon, actualment enginyer de Google a Irlanda, i antic col·laborador de Softcatalà, ens va fer saber la importància de tenir el navegador configurat en català, durant la celebració del 10è aniversari de Softcatalà, el passat divendres 3 d'octubre al Museu d'Història de Catalunya.



Ens va explicar que l'any passat a Google van engegar una iniciativa per oferir elsseus productes més populars en les 40 llengües més parlades ainternet; el català va entrar-hi però molt just. Un dels criteris que fan servir pera Google per saber quin és l'idioma preferit dels usuaris és l'idioma configurat al navegador.
O sigui, la conclusió és simple: si volem comptar a internet, una de les coses quepodem fer i que són 5 minuts és assegurar que l'idioma predeterminat del navegador és el català. Compte, es pot tenir els menús en català ino tenir el català com a llengua predeterminada del navegador!
Per assegurar-vos que teniu el català com a llengua predeterminada del navegador calfer:
- si feu servir l'Internet Explorer: eines > opcions d'Internet > general > idiomes > afegir > catalàUn cop fet això cal posar el català a dalt de tot amb el botó corresponent.
- si feu servir el Firefox versió 3.0.X:edita > preferències > continguts > llengües > afegir > català-si teniu la versió 2.X del Firefox:eines > opcions > avançat > llengües > afegir > català [ca]també cal fer-la pujar fins que sigui a dalt de tot.
-Si teniu el nou Chrome de Google:"Personalitza i controla" > opcions > Intermedi > Canvia la configuració de tipus delletra i idioma > Idioma > Afegeix(seleccioneu català i poseu-lo en la primera posició si teniu més d'un idiomaconfigurat)

3 comentaris:

McAbeu ha dit...

Ja fa un temps que ho vaig fer i de fet no són 5 minuts, en un minut es pot configurar.
Ho vaig fer amb l'Explorer que utilitzava abans i ara que m'he instal·lat el Chrome a més resulta que tot el programa és en català. Són detalls que potser no tenen molta importància (hi ha coses que ens han de preocupar més) però si nosaltres no ho fem segur que ningú no ho farà.

Unknown ha dit...

I que tal va el Chrome...

McAbeu ha dit...

No fa gaire que estic provant el Chrome però de moment m'agrada. És més senzill i ràpid que l'Explorer però em dóna tot el que jo demano a un navegador web una vegada t'acostumes als canvis. Té també alguns detalls de qualitat: mode incògnit, descarregador incorporat, etc.