dissabte, de juliol 31, 2010

dimecres, de juliol 28, 2010

ESTELADES CURIOSES

M'han fet gràcia aquest parells de vídeos curiosos però que demostren com a casa nistra hi té cabuda tothom que vulgui ser partícep d'un país complexe però que vol tirar endavant.

dimarts, de juliol 27, 2010

TEXT DE LA CAMBRA DELS COMUNS

Copio i enganxo el text extret d ela web del Parlament del Regne Unit. la solidaritat internacional va arribant poquet a poquet... La nostra pàtria sempre ha estat solidària arreu, ara és l'hora de rebre nosaltres la solidaritat, que bona falta ens fa.

509CATALAN STATUTE OF AUTONOMY14:7:10

Hywel Williams

Mr Elfyn Llwyd

Jonathan Edwards

Pete Wishart

Mr Angus Brendan MacNeil

Mr Mike Weir

* 9

Caroline LucasStewart HosieDr Eilidh Whiteford

That this House notes that more than one million people attended the 10 July 2010 protest in Barcelona in favour of proper powers for Catalonia; welcomes the continuing debate over the constitution of Catalonia; believes Catalonia to be a nation; recognises that independently organised votes on independence have shown a majority in favour; expresses concern that the democratic will of the people of Catalonia as shown in the 2006 referendum on the Statute of Autonomy should be over-ruled by the judiciary of Madrid in its ruling of June 2010; expresses further concern that future constitutional developments in Catalonia which take place with the support of the government and people of Catalonia may face judicial review by organisations which are not neutral or independent in this matter; and calls for the 2006 statute to be carried out in the form which was supported at the ballot box and that the residents of Catalonia should be allowed the right to determine democratically their own future.


Traducció:

Que aquesta Cambra observa que més d’un milió de persones han participat en la
manifestació del 10 juliol 2010 a Barcelona a favor dels drets reals de Catalunya;
es felicita el continuat debat sobre la Constitució de Catalunya; creu que Catalunya
és una nació; reconeix que votacions organitzades amb independència mostren una
majoria a favor de la independència; expressa preocupació perquè la voluntat
democràtica del poble de Catalunya mostrada pel referèndum de 2006 sobre l’Estatut
d’Autonomia ha estat violada per la justicia de Madrid en el seu fallo de juny
2010; expressa una preocupació addicional perquè futurs desenvolupaments
constitucionals pateixin retallades judicials d’organitzacions que no són neutrals o
independents en aquesta matèria; i crida perquè l’Estatut de 2006 s’apliqui tal com
s’ha votat a les urnes i perquè els residents de Catalunya puguin lliurement
determinar democràticament el seu propi futur.”

dilluns, de juliol 26, 2010

ELS ESPANYOLS SÓN IDIOTES?

Els espanyols són idiotes? Hi haurà de tot, com a tot arreu. Però el més greu és l'actitud de l'ambaixadora espanyola a Irlanda, que es dedica a censurar la televisió pública irlandesa pel simple fet d'haver entrevistat una catalana que es va mostrar partidària de la derrota d'espanya al mundial i va gosar dir que els espanyols eren idiotes.

Als catalans ens massacren a la Cope, Intereconomia i d'altres cadenes cavernícoles i l'ambaixadora de marrer no es queixa.

Ves si al final els idiotes serem nosaltres. Ens cal marxar ja d'Espanya, per salut mental.

divendres, de juliol 23, 2010

MIREU-LI LA CARA, AL TORERO

I qui pugui, que marxi de vacances amb la satisfacció de saber que al principat de Catalunya ja no s'hi cel.lebrarà mai més la festa nazional espanyola.

I qui pugui que es quedi a casa amb l'alegri de saber-se partícep d'una petita victòria: la de fer que les corrides de toros siguin història i de la dolenta.

dijous, de juliol 22, 2010

ÉS EL NOSTRE TORN

He rebut aquest missatge, que vull compartir:

"Le Monde" dedicava la totalitat de la seva pàgina 3 a un reportatge, demolidor, sobre l'aeroport de Ciudad Real. Es tracta d'un equipament d'última generació, amb una de les pistes més llargues d'Europa (4 Km), capaç fins i tot de permetre l'aterratge de l'Airbus A380, l'avió comercial més gran del món. Les instal·lacions estan dimensionades per acollir un volum de dos milions i mig de passatgers l'any. Per gestionar-lo hi ha 91 treballadors directes, més uns 200 de les diverses empreses concessionàries.

"Avui, un silenci de catedral regna en l'immens hall de les sortides", escriu el reporter del diari parisenc. El cas és que l'aeroport de Ciudad Real només té tres vols setmanals, que gestiona Ryanair gràcies a una subvenció pública. La cafeteria pràcticament només serveix esmorzars als mateixos treballadors, que dilluns, dimecres, dijous i dissabte són les úniques persones que volten pels passadissos en tot el dia.

Una obra d'aquesta magnitud ha necessitat invertir-hi, d'entrada, 500 milions d'euros. Bona part els va posar Caja Castilla-La Mancha, que ha estat invervinguda pel Banc d'Espanya i ha hagut d'avalar 9.000 milions d'euros amb diner públic. Ara, la Junta de Castella-La Manxa ha injectat en l'aeroport 140 milions més, que aniran a compensar les pèrdues, enormes i constants.

Ciudad Real té 75.000 habitants, més o menys les dimensions de Rubí. Disposa d'estació de TGV i aeroport internacional. Europa ja no vol pagar més. Queda vostè i la resta de catalans...

PERDEM


Jo no sóc Espanyol i no me n'alegro d'aquest colonialisme esportiu que ens volen imposar.

Va guanyar la selecció espanyola, vam perdre naltrus.

Gràcies Zel, per tot !

dimecres, de juliol 21, 2010

CRIDA

Queda clar que dins del panorama polític ningú pot fer orelles sordres a aquesta proposta.

No espero res dels polítics, ho espero tot del poble. I si com a poble som capaços d'anar al davant els polítics seguiran.

Cal estar atents, i cal tenir clares dues coses, al meu parer. La independència ha d'anar vinculada a una millora de les condicions de vida del catalans (canvi de sistema) i a la territorialitat dels Països Catalans (unitat nacional).

Aquests dos eixos han de ser-hi presents en qualsevol iniciativa que ens vulgui deslliurar d'Espanya. És Espanya qui ens ha esquarterat la terra i qui ens ha fotut dins d'un capitalisme salvatge.

Dit això, que és important, desitjar molta sort als qui intenten trabar aquesta crida a la solidaritat independentista. Anirem veient com peten, tot i què com he dit abans confio ben poc en els polítics sempre seria benvinguda una sorpresa.

I parlant de sorpreses... que quedi clar que el neoliberalisme no ha estat gens saludable ni per al poble català ni per al poble espanyol, ni per a cap poble.

dimarts, de juliol 20, 2010

REFRESH

Poc o molt som receptors del que s'anomena "notícies"... i de notícies de tot tipus, tendència i intencionalitat. Generalemt el bombardeig de notícies és nassiu i alhora intencionat.

Podem parlar aquí de la caverna mediàtica espanyola, de TV3 "la seva" (que no va oferir imatges del bloc de l'esquerra independentista) en la seva acurada emissió en directe de la macro-mani del 10-J, etc.

Però avui penso en Haití, devastat pel terratrèmol, o en Honduras, daixada a la seva sort sota un govern criminal que ja no surt mai per la tele. En canvi Evo, Raúl, Hugo i la resta de goversants d'esquerres estan sota el focus informatiu.

Per això compareixo amb vpsaltres aquest enllaç, on podeu navegar una mica pels anhels de persones que somien en una Honduras que pugui continuar el camí que ja anava marcant el propi poble.

Doncs res, com deia Trillo... però en uns entit diametralment oposat... "Viva Honduras" mentre anem refrescant les notíces, refreshing the medias, podríem dir...

dissabte, de juliol 17, 2010

CONSTITUCIÓ? HAHAHAHAHAHAH





Cal oposar-se a la Constitució Espanyola, la mare de tots els mals, ja que és una eina que està dissenyada expressament per tal d'impedir l'existència dels Països Catalans a nivell jurídic i polític. Independentment de què decidim o no sortir d'Espanya, la Constitució Espanyola prohibeix expressament qualsevol mena de federació entre la part de nació catalana sota jou espanyol.

D'altra banda la Constitució Espanyola està dissenyada per tal de què l'estat espanyol continui éssent una presó de pobles, però una presò de pobles on hi regni el capitalisme més salvatge que ha esdevingut el causant de la crisi que estem patint.

El dia 6 de desembre caldria pensar-hi en tot plegat...

divendres, de juliol 16, 2010

FACEBOOK

Per posar el meu granet de sorra, al facebook he incorporat la senyera a la meva foto de perfil. Seran uns dias de quadribarrada facebookera més que res per afegir-me al clam de tot un poble...

No ens faran espanyols, i menys amb aquestes maneres.

dijous, de juliol 15, 2010

DOSIS D'ALEGRIA


I entre tanta retallada, crisi i merda que ens tiren a sobre, paga la pena una mica d'algria, festa i ganes de canviar les coses.

Guiateu sinó aquest vídeo... i gaudis d'una dosis d'alegria ben rebel.

dimarts, de juliol 13, 2010

POLÍTICS COVARDS


És una vergonya que els polítics amb representació al Parlament de Catalunya posin pals a les rodes constantment a les aspiracions del poble.

Com a resposta a la multitudinària manifestació del dia 10 ara resulta que prohibeixen que el poble pugui decidir.

País de bojos i covards? No! País de polítics bojos i covards, país d'un poble digne.

>Link "Crida per la terra"

diumenge, de juliol 11, 2010

ESPAVIL POLÍTICS


El poble treballador català ha parlat, gent d'arreu dels països catalans han reivindicat la independència. A desenes de ciutats del món s'han organitzat concentracions front els consolats espanyols en solidariat amb la causa catalana.

A Barcelona un milió i mig de persones (pel cap baix) han invertit diners i temps en participar en el redreçament del país acudint a la manifestació, milions més s'han quedat a casa però hi eren amb el cor.

Guanyarem, està clar... però els polítics que actualment ens gobvenen s'han d'espavilar i molt.

Treballeu polítics, despediu-vos ja d'espanya i treballeu pel vostre poble. Fa anys i panys que us pertoca fer-ho.

Espanya menteix, n'hem de marxar si volem sobreviure.

divendres, de juliol 09, 2010

PAÏSOS CATALANS

S'hauran d'esforçar molt els polítics per recuperar els anys perduts.

S'hauran d'esforçar molt els polítics per tornar-los la il·lusió que ens han robat.

Què s'esforcin i trenquin ja amb aquest marc constitucional que ens ofega com a poble.

Què deixin de fer regionalisme i facin política nacional, d'una nació de països, dels Països Catalans.

Som una nació i tenim dret a decidir.

dijous, de juliol 08, 2010

900 POSTS

Anava a penjar el típic post carregant les tintes i buidant el pap sobre algun tema de l'actualitat quan me n'adono de que ja hem penjat el post número 900.

Nou-cents posts... i un blog, el Connexions, amb diferents èpoques, diferents estils i diferents idees.

900 posts que han intentat posar una mica d'ànima i esperit de llibertat a la xarxa, i sobretot compartir.

El millor no són aquetsts 900 posts i les hores que hi deu haver darrere sinó tot el que hem après, i tots els blocaires i les blocaires amb que hem corpatit bits i anhels d'amistat. Darrerament no bloguejo gaire però l'esperit perdura.

La foto, de la pel·lícula Caligula és la d'una festa que no farem per cel·lebrar aquests 900 posts.

Qui sap -però- si quan arribem als mil posts en muntarem una de festeta romana d'aquestes.

Gràcies a tothom per ser-hi!!

dimecres, de juliol 07, 2010

HOLANDA


















Des de ja
sóc fan d'Holanda. Si a Barcelona s'ha exhaurit les samarretes d'Alemanya voldrà dir alguna cosa. Els catalans tenim la sort o la desgràcia de poder sentir-nos fan de qualsevol equip que jugui contra Espanya.

I com a mostra un botó... he escollit dues fotos, una de fans de la selecció holandesa, l'altra de fans de la sempiterna "furia española" altramentdita "la roja".

Vull dedicar aquest post a l'Alba de Xile i la blog Herois, dos llocs carregats de bon rollo a la xarxa.

dimarts, de juliol 06, 2010

REUS CAPITAL


















Aquest dissabe Reus s'avança a Barcelona i esdevé capital alhora de reivindicar la nostra sobirania. La gent del portal Pobleviu organitza una manifestació sota el lema "Espanya és imposició". Bona iniciativa!

divendres, de juliol 02, 2010

PERIODISTA BEN CURIÓS

No sé massa qui és en Luiz Carlos Prates, periodista brasiler... però ningú podrà negar que estem davant d'un home plenet plenet de passió. Un vídeo amb un final que m'ha arrencat un somriure... que prenguin nota els polítics de acsa nostra, que també es fan un fart de viatjar gratis.

dijous, de juliol 01, 2010

LA GENT


A Reus hem pogut veure com la classe política n'és de submissa i inoperant. Mentre la gent cridava independència els polítics professionals es limitaven a lluïr una mena de pin amb la senyera. Sort n'hi ha de la gent, sort n'hi ha de col·lectius com Maulets i la CUP que en aquest cas a Reus han servit d'espurna perquè el poble es pugui expressar.

Mentresrtant els polítics botiflers continuen sense arriar les banderes espanyoles dels ajuntaments. Com s'entèn què a Tarragona i a Reus hi governi ERC i que no siguin capaços d'arriar ls banderes espanyoles, les imatges del borbó i d'altres símbols no gaire nacionals que diguem. Per cert que a Tarragona la CUP s'ha decidit a dir no a l'Espanya del "café para todos menos para los catalanes".