dissabte, de maig 19, 2007

SÍ A LA MÚSICA AL CARRER

En el post que us enllaço ja us vaig parlar sobre la meva visió al voltant de la música al carrer. En una ciutat com Tarragona penso què és del tot desmesurat que l'autoritat municipal es dediqui a foragitar persones que ens fan la vida una mica més alegre amb la seva música i el seu bon humor, i que ho fan sense estridència, sense molestar a ningú. Personalment trobo més molest l'elevat soroll nocturn del trànsit que segueix a l'inevitable concurs de focs d'artifici amb que l'ajuntament ens obsequia cada any, o els maquinerus conduint amb la música a tot drap... Però és més senzill aplicar la normativa de "civisme" a una persona afable, pacífica i la veu i música de la qual ni se sentia a pocs metres del banc on seia.
Les fotografies mostren com la Guàrdia Urbana de Tarragona, seguint ordres de l'Ajuntament, convida a que l'home plegui la seva guitarra i foti el camp del centre de la ciutat. Aquí penso jo que els incívics són els qui han aprovat aquesta normativa, i que ara pugnen per governar la ciutat i per obtenir els nostres vots.

Si algú te curiositat en l'Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics i articles que resten vigents de les ordenances de policia i bon govern, de neteja pública i de medi ambient (que aquest és el seu nom complert), se la pot descarregar en PDF clicant aquí. El problema radica en saber de què serveix aquesta ordenaça en la pràctica, doncs guaitant la web Tarragona 2016 no veig molt de civisme a la ciutat.

16 comentaris:

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Ja ho veuras :-) A l'hora d'acollar-nos ja veuras perque serveis l'ordenança.

Unknown ha dit...

Jo pesno que és la versió políticament correcta de l'antiga "Ley de vagos y maleantes": que també criminalitzava qualsevol persona no afecta al franquisme. Aplicada però a Tarragona, amb guant blanc de moment.

Finalment han aconseguit una eina eficaç per a collar qualsevol persona o col.lectiu que piuli el que no interessa als nostres governants.

D'ells el martell: nostra la pell, que cantava l'Ovidi.

Daniel Mercado ha dit...

Jo estic amb tu, una de les coses que més em va agradar quan vaig arribar a cataluña va a ser trobar músics i música en qualsevol racó. Això li posa salsa a una ciutat, que d'altra manera és només ciment i cotxes.

Joana ha dit...

D'alguna manera han de justificar el sou!
Bon capde, Tondo!

Anònim ha dit...

Que lástima! Es una vergonha, Tondo Una vergonha...

:º(

joice ha dit...

Como falou o Carlinhos, sem dúvida uma lástima e uma vergonha, Tondo. A música de rua é a melhor que existe pela beleza de sua espontaneidade, sua alegria e simplicidade.

Maria Romeiras ha dit...

Viajo pouco, conheço pouco do mundo, mas quando viajo não procuro portas cerradas, procuro pessoas. A animação de rua é o que mais me atrai quando visito outras fronteiras, se fronteiras devem existir no mundo dos homens. Essa cena é atroz e choca-me, a autoridade contra a liberdade, nada a dizer. Felizmente há quem distinga o que é importante. Um abraço solidário.

J.C.Morgado ha dit...

Por estos lados también intentan eliminar a estos artistas callejeros, pero el amor con que realizan su actividad los ha mantenido y las autoridades han tenido que reconocerlos no como un problema sino como patrimonio de la ciudad.

;)
Que tengas buen día

Um Poema ha dit...

Bravo!
Si no es mendigo... si no es vago... si no es maleante... si no és incomodo...

Um abraço

Robertinhos ha dit...

la policia mai encara al problema, sino a la part més feble del problema. A mi no em molesta que un home toqui la guitarra, però hi ha gent que sí. Ara bé, a mi sí em molesta el maquinero del cotxe, però amb aquest no s'hi fiquen.

més estúpid era la llei de que al gòtic de Barcelona sol podia sonar música clàssica...encara que finalment no ho han aplicat, crec.

en fi, a qui tindrien que convidar a fotre el camp és a la colla de pidolaires que pugen a tarimes aquests dies

Mon ha dit...

l'extrany seria que els municipals s'acostesin al music per donar-li un parell d'euros....
ara que els txunga taxunga...que circulen amb 1000watts de só txunga,taxunga.. pels carrers a tot hora txunga,taxunga.. aquest no els veuen o no els volen veure.. txunga taxunga Eh?

Anònim ha dit...

I jo em pregunto, els polítics que aquests dies pidolen els vots al carrer no molesten? Els programes de propaganda electoral no molesten? El fet de trobar-te la bústia plena de programes municipals on només hi ha mentides no molesta? Però és clar, els polítics fan les lleis per ells, per poder tenir impunitat i fer el que els roti encara que no ens agradi. Això sí, si hi ha un pobre home cantant al carrer molesta i molt, oi? D'altra banda, si hagués estat un home de 30 anys, musculat i cara de pomes agres, s'hi haguessin atrevit?

Felicitats pel blog!

Verena Sánchez Doering ha dit...

me encanta la musica del callejero, logra expresar con el alma y entrega siempre mucho
lastima que no se valoren y los vean como vagos
besitos y que estes muy bien


besos y sueños

08181 ha dit...

aquestes actuacions son xorrades, sobre tot quan amb les coses serioses no s'hi volen posar.
si son un problema es pot regular com al metro de paris, pero no prohibir. Prohibeix qui no sap veure solucions!

Unknown ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris, les vostres aportacions... és unplaer veure que compartim el mateix punt de vista sobre aquest tema que clama al cel!

Anònim ha dit...

Els cotxes amb altaveus exteriors "matxacant-nos" tot el sant dia amb les parides de sempre dels polítics de sempre. Si volguessin donar exemple de civisme, ells haurien de suprimir aquesta tortura. I com n'arriben a ser d'insoportables. Els haurien de multar a tots, per alterar l'ordre públic !!!!!

Albertus Magnus