dijous, d’abril 30, 2009

PALESTINA VIURÀ

Xiulant, sense violència i tenint les coses clares: Palestina viurà, recuperant la llibertat.

Sabies què actualment existeixen més d'onze mil presos polítics a les presons d'Israel?

dilluns, d’abril 27, 2009

DIFERÈNCIES ENTRE OBAMA I SARKOZY




Ho he rebut per e-mail i m'ha fet gràcia penjar-ho... les diferències entre els dos mandataris són evidents, no?

diumenge, d’abril 26, 2009

TARRACAJORRANI


"Tarracajorrani", una curiosa paraula va envair amb potència la Rambla Nova de Tarragona dies abans de Sant Jordi... un dels dies en què aquest indret és literalment assaltat pel poble, de fet enguany la Guàrdia Urbana s'hi passejava a cavall per poder controlar millor el cotarro.

De fet per al llençament de l'exòtica parauleta s'han emprat alguns mètodes no permesos per la normativa de civisme de l'Ajuntament: pintades, pancartes, etc. I és bo i positiu que des d'aquesta candidatura s'opti per aquests mètodes de carrer, com bo seria què els moviments socials no siguin sancionats o bastonejats per fer-ho. O tots moros o tots cristians.

N'anirem parlant d'aquesta candidatura tarragonina, en tot cas en aquest post vull posar el crit al cel per un tema, que podeu entendre visualitzant el vídeo promocional:

La "J" de "Tarracajorrani" (Tarragona, candidatura als Jocs del Mediterrani) que s'utilitza en la cançó promocional (Endance Group. Nuestra pasión, tu diversión) és cantada en la seva fonètica espanyola, i no catalana ([χ] so de la jota castellana: José i no el so [ʒ] de la jota catalana: Boja). Tota una incongruència per a una candidatura potenciada per dos partits polítics: PSC i ERC que s'autodefineixen com a catalanistes.

I continuarem analitzant coses... de gratis, sense ser assessors de ningú :-)

I ja que parlem d'esport... us presento el vídeo de l'urbano karateka, que fa uns mesos va fer-se mediàtic gràcies al Youtube. Participarà aquest urbano als jocs mediterranis? Ho farà defensant el més alt valor, l'amor? O potser defensant la pau?

INTERCANVI

L'Alex Tonel, el webmaster de Live football m'ha demanat intercanviar l'enllaç...

A veure com va tot plegat... acostumat al món dels blogs el de les webs, i a més comercials a voltes s'em fa un pelet estrany.

dissabte, d’abril 25, 2009

EL REGNE JUNT AL MAR....

Algunes cançons porten records... d'èpoques passades, de regens junt al mar. Cançons de les què potser mai ni n'havia vist el vídeo...

Aquesta no estaria dins del meu TOP TEN particular, però m'ha fet pensar en velles trapelleries per Salou, qualsevol nit d'estiu...

dimecres, d’abril 22, 2009

SANT JORDI MOS GUARDE

Sant Jordi, el dia en que els llibreters gosen fer una mica de descompte... ens ofereix diverses imatges al Google.

Si busquem "Sant Jordi" apareix la clàssica i ferma rosa a sobre del llibre, si busquem "Saint George" trobem la pintura amb fons fosc, i si en canvi busquem "San Jorge" ens surt la imatge amb fons blanc com a primera.

Som diferents? I els llibreters... faran més descomptes?










I TV3 continuarà promocionant gratuïtament els llibres dels seus treballadors?







dimarts, d’abril 21, 2009

TANQUEN UNA RÀDIO

Del que passa a Colòmbia aquí ens n'arriba de la missa la meitat, i encara... En aquest enllaç podreu accedir a arxius sonors de l'emissora de ràdio que acaba de clausurar el govern colombià. Si n'escolliu un, el missatge certament contrasta amb el que les televisions diuen per casa nostra... No cal dir que aquests programes, tots de l'emissora clausurada per l'exèrcit, cal escoltar-los intentant contextualitzar-los.
Vídeo de Nathalie Cardone, sobre el Che Guevara:

dilluns, d’abril 20, 2009

PLATJA LLARGA

Agafo unes fotos de Tot Tarragona, l'excel·lent digital tarragoní, per mostrar el meu suport a la gent que es posa en marxa per impedir que encimentin la Platja Llarga.

El ministre de medi ambient peperià va inaugurar en persona l'encimentada de la platja del

Miracle... i molt em temo que darrere de les paraules del polítics d'ERC i PSC hi ha ganes de fer arribar les formigoneres a primera línia de mar.

Mireu si no que li passarà a la Ciutat residencial si no ho aconseguim atura: Pisos, pisos, pisos.

No hi havia crisi? Doncs perquè no deixen en pau el poc territori verd que li queda a Tarragona?

Dedico aquest post a Lola Paniagua, amb molt de carinyu.

dijous, d’abril 16, 2009

PECATS

Aquest dibuix d'Hector Salas em fa pensar en moltes coses....

Perfectament davant la mirada de Jesús hi podriem estar tu o jo, o un banquer rescatat de la misèria pel generòs govern, o un pederasta, o un bisbe, o un rei, o el veí del costat, o la veïna de dalt...
Però hi ha pecats i Pecats.
I avui, com gairebé sempre, els Pecats -amb lletra capital- es realitzen des del poder... i des del poble, en tot cas pequem, en minúscula. Malgrat les nombroses excepcions.

I mentre pequem en minúscula, lluitem per la vida i la germanor, tal i com predicada Jesús.

I mentre Pequen en majúscula, lluiten per la misèria global, però diuen que -també- lluiten per la vida i la germanor.

Il·lustració d'Hector Salas, extreta de Pig Arts.

dimecres, d’abril 15, 2009

COTXES

Al conseller Huguet, ara que els qui ens manen corren al rescat dels bancs, no se li acut altra iniciativa que acudir al rescat de la indústria del cotxe.

I a naltrus, qui ens acudirà a rescatar?

L'Huguet?

dimarts, d’abril 14, 2009

ERROR 104

Mentres començo a conèixer l'acollidor blog del Rafa Jiménez me n'adono de què no puc deixar de postejar i compartir aquest vídeo. i em n'adono de què amb petites accions com aquesta anem divulgant la idea, creant vincles i amb tranquil·litat canviant una miqueta el món... que tot està per fer i tot és possible, que deia Martí i Pol. Sí: Tot està per fer i tot és possible. I tant!

Enllaç d'Error 104

dilluns, d’abril 13, 2009

MATRÍCULES

Un estat tant centralista com el francès posa en marxa a partir d'aquest dimecres un nou sistema de matrícules per als cotxes en el qual hi consta informació sobré la "regió" on s'ha matriculat el vehicle.
Ahir Aznar, avui Zapatero són responsables de què ens haguem d'empassar a la força la "E" d'espanya a les matrícules dels nostres cotxes, amb el suport de la resta de partits polítics, que s'han oblidat d'aquest tema quan ha calgut maercadejar i negociar amb els seus vots.
Entenem-nos: El que passarà a França a partior de dimecres és una mostra mes del cafè "para todos", aquest cop parisenc. Aquí comunitats autònomes, allí departaments... sempre regions. Les regions dels vençusts que no hem pogut articular ni gestionar la nostra sobirania nacional.
I mentrestant el conseller més pro-Bolonya del tripartit s'esgargamella a què es financi la compra de cotxes nous als particulars amb 2.000 o 2.500 euros. No seria millor que a tothom se'ns financi l'hipoteca, la compra de menjar, les reformes a casa, l'educació... No! Com sempre cal ajudar els bancs i la indústria de l'automòbil.

EL BLOG D'EN TITOT

Avui vull parlar-vos d'un blog per on sovint m'hi passo, el de Francesc Ribera: El blog d'en Titot. Irreverent, arrelat, coherent, seriós, aixalabrat... tendre i eixerit. I sobretot fidel, fidel a la terra, al poble i a la justícia.

I sobretot polifacètic, i engrescador: de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
Vaig tenir ocasió de sentir-lo parlar fa uns anys a Vinaròs i creieu-me, engresca.

diumenge, d’abril 12, 2009

TWITTER

Si us ve de gust podeu trobar-me al Twitter.

Morirà d'èxit, el matarà el Facebook?

A jutjar perquè molts cops el Twitter es bloqueja per saturació "over capacity", diuen... sembla força viva, aquesta eina.

SALVADOR ESPRIU

Hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa

Salvador Espriu

Gaudiu-lo, clicant l'espai de més amunt!

dissabte, d’abril 11, 2009

WYOMING

Qui en algun moment no ha rigut amb alguna de les que deixa anar en Wyoming...?

LA BICICLETA - CONY

El Veí de dalt ens il·lustra sobre el frikisme des del seu Museu del Disseny Friki.

Creieu-me... hi ha artilugis que realment són originals, a voltes ben inútils i frikis, molt frikis. És el cas d'aquesta bicicleta-cony, peça que aporta al museu l'amic Robertinhos.

divendres, d’abril 10, 2009

SAURA

Fixeu-vos en aquest home, té via lliure a tots els mitjans de comunicació; tertulians del seu partit i del govern cobrant i treballant per difondre la seva idea.

I a sobre encara es queixa dels periodistes?

Potser per això va ordenar apallissar-ne més de 30, de periodistes?

MOSTRA DE VÍDEOS

He posat la paraula "català" al buscador del Youtube, i m'he enfrontat a coses com aquestes... en les primeres posicions del llistat. Assaboriu aquesta barreja...

dijous, d’abril 09, 2009

VACANCES?

A tots els que en tingueu, desitjar-vos bones vacances. I si em llegiu des d'un indret diferent a l'habitual recomanar-vos que sortiu al carrer i us deixeu d'ordinadors.

Jo no predico massa amb l'exemple, el Connexions [from Tarragona] no fa masses vacances... És la vida!

M'AGRADA G-MAIL

Gmail acaba d'acomplir 5 anys de vida. No puc fer més que recomamar-lo: Per capacitat, organització, política lingüística, disseny, prestacions...
És una potent eina per gestionar el vostre correu electrònic, si no la coneixeu proveu-la i us convencerà.

dimecres, d’abril 08, 2009

CATALÀ A 100 RÚPIES

TARRAGONA "ARE" 2017

Reposar i fer vacances... aquest se suposa que deu ser l'objectiu de la Ciutat de Vacances i Repós de Tarragona.

Ara, amb l'excusa dels jocs del mediterrani "Tarragona 2017" la volen encimentar, carregantse la seva zona verda, amb un simulacre d'ARE de baixa intensitat anomenat "Anella Olímpica".

Què en diria l'Al Gore de tot plegat?
Pagaria 1,20 + 1,20 per acostar-s'hi en transport públic?

dimarts, d’abril 07, 2009

AL GORE? FUM, FUM, FUM

L'octubre de 2007, la plana major de l'Ajuntament, encapçalada per l'Alcalde va aprofitar la presència d'Al Gore a TV3 per saludar-lo presencialment i convidar-lo a venir a Tarragona. D'aquesta manera se supsoa que Tarragona quedaria situada al món.
De tots és sabut que Al Gore no vindrà gratis a Tarragona. És com la foto del Zapatero amb l'Obama. Si Zapatero ha hagut de pagar peatge per retratar-se anunciant l'enviament de militars espanyols a Afganistan (per mi se'n poden anar a la merda, els miliatrs espanyols), Ballesteros haurà de pagar la factura a un Al Gore, que tè un representant a l'Estat Espanyol que li fa de mànager.
Però bé, el tema és un altre. Resulta que el juny de l'any passat, del 2008, s'hauria d'haver organitzat a Tarragona un esdeveniment espatarrant a mida: "un simposium euromediterrani sobre fonts d'energia", amb l'Al Gore com a cap de cartell.
Al final que ha passat? Res, fum. I la platja Llarga en perill, la ciutat Residencial en perill, la petroquímica empudegant l'aire, les ARE esperant l'oportunitat per encimentar-ho tot.
I com sempre, els nostres polítics cagant-la: La pujada astronòmica del preu del BONO-10 i del bitllet senzill d'autobús poc afavoriran que es redueixin els cotxes.

Mentre esperem Al Gore... fum, fum, fum...

dilluns, d’abril 06, 2009

NAVEGADORS

He rebut aquest correu i mireu, he decidit compartir-lo. Nprmalemnt utilitzo l'Explorer, he segiit les passes, però he vist que ja hi tenia el català seleccionat. De totes maneres el navegador contiua en castellà. No sé si puc fer el canvi, tampoc em preocupa massa, però vaja... aquí teniu el mail que he rebut:

Óscar del Pozo Triscon, actualment enginyer de Google a Irlanda, i antic col·laborador de Softcatalà, ens va fer saber la importància de tenir el navegador configurat en català, durant la celebració del 10è aniversari de Softcatalà, el passat divendres 3 d'octubre al Museu d'Història de Catalunya.



Ens va explicar que l'any passat a Google van engegar una iniciativa per oferir elsseus productes més populars en les 40 llengües més parlades ainternet; el català va entrar-hi però molt just. Un dels criteris que fan servir pera Google per saber quin és l'idioma preferit dels usuaris és l'idioma configurat al navegador.
O sigui, la conclusió és simple: si volem comptar a internet, una de les coses quepodem fer i que són 5 minuts és assegurar que l'idioma predeterminat del navegador és el català. Compte, es pot tenir els menús en català ino tenir el català com a llengua predeterminada del navegador!
Per assegurar-vos que teniu el català com a llengua predeterminada del navegador calfer:
- si feu servir l'Internet Explorer: eines > opcions d'Internet > general > idiomes > afegir > catalàUn cop fet això cal posar el català a dalt de tot amb el botó corresponent.
- si feu servir el Firefox versió 3.0.X:edita > preferències > continguts > llengües > afegir > català-si teniu la versió 2.X del Firefox:eines > opcions > avançat > llengües > afegir > català [ca]també cal fer-la pujar fins que sigui a dalt de tot.
-Si teniu el nou Chrome de Google:"Personalitza i controla" > opcions > Intermedi > Canvia la configuració de tipus delletra i idioma > Idioma > Afegeix(seleccioneu català i poseu-lo en la primera posició si teniu més d'un idiomaconfigurat)

SKIP

Hi ha bloggers que reben uns diners per parlar d eproductes... és el Pay per post. Pel moment no ningú m'ho ha ofert. Per tant parlo dels productes lliurement. Avui us parlaré de l'Skip que he comprat: un post mundà... vaja.
Tot content vaig sopesar les diverses ofertes al super, i vaig optar pel detergent Skip, el darrer cop havia optat per una marca blanca.
I hi vaig optar ja que hi havia una oferta prou bona: la segona unitat a meitat de preu. O sigui: Tinc Skip per una pila de rentadores.
La sorpresa va ser a l'arribar a casa després de traginar els capsots pel carrer... obro l'Skyp i veig com el màrqueting ens enganya.
Un pam buit, tot per donar l'impacte visual de que hi ha molt sabó a la capsa. He fet una foto amb les pinces perquè ho pogueu observar bé.
I no res, per fer aquest post busco l'enllaç de l'Skip "Ensuciar-se es bueno" (per a ells, clar) i me n'adono de què menystenen el català i no l'ofereixen.

Podria reblar aquest post d'urgència fent un al·legat a no comprar més aquest producte, i tal pasqual. No ho faré... els donaré les gràcies ja que en vendre les capses mig buides faciliten un òptim transport del producte fins a les llars dels soferts compradors, de les sofertes compradores.

diumenge, d’abril 05, 2009

L'ARQUEBISBE I ELS URBANOS

L'arquebisbe de Tarragona ha rebut els màxims responsables de la Guàrdia Urbana.

Suposo que s'haurà interessat perquè la Guàrdia Urbana sigui una policía al servei del poble, i per tant una policía que no tingui per objectiu la repressió als moviments socials i el cas de la Sumantra d'Hòsties (disculpeu l'expressió), pel qual encara ni ha dimitit ningú ni s'ha acomiadat cap urbano.

Suposo que l'arquebisbe haurà demanat que casos com el que es pot observar més avall no es repeteixin. Veieu el vídeo i jutgeu:

dissabte, d’abril 04, 2009

SETMANA SANTA

Aquests dies quan et trobes alguna persona d'aquelles amb qui majoritàriament no hi tens massa conversa, però tampoc ho arregles amb un "Hola/Adéu", a banda d'opinar sobre el temps s'empra força el... "Què faràs per setmana santa".

I mentres dones explicacions notes com a l'altra persona se li refot el que faràs... però vaja...

divendres, d’abril 03, 2009

IL.LUSIONISTES

No em direu quew aquesta foto de Dan Giannopoulos no és bona... Està feta a les manifestacions londinenques contra la coimera dels que se suposa són els 20 més poderosos, el G-20. També podríem dir que es tracta d'una reunió dels cabrons més grossos... I pel mig el Lula, com sempre nedant i guardant la roba, però nedant entre dues aigües.

M'ha fet pensar.

Foto extreta de Dan Giannopoulos

dijous, d’abril 02, 2009

JA SURT EL SOL


Em venia de gust escoltar aquesta cançó... l'he buscada i aquí la teniu... també per tots i totes valtrus.

JA SURT EL SOL
Ja surt el sol, ja surt el sol,i penso quina sort.Vida meva, què lentament que passael temps quan s'espera.Vida meva,ha estat un llarg i trist hivern.Ja surt el sol, ja surt el sol,i penso quina sort.Vida meva,semblava que la llum ja no tornaria.Vida meva,però el meu somriure ha iluminat.Ja surt el sol,ja surt el sol,i penso quina sort.Sol, sol, sol, surt el sol.Vida meva,semblava que la llum mai més brillaria.Vida meva,però lentament el gel ja es fon.Ja surt el sol, ja surt el sol,i penso quina sort.



Gràcies Laie, per aquesta darrera versió...

dimecres, d’abril 01, 2009

UN VÍDEO DIFERENT


Visitant el blog de Jordi Martí sempre trobo materials i idees interessants, com aquest vídeo que m'ha fer pensar en allò que cantava Lluís Llach... i que parlava d'un somriure, i de la revolta.