diumenge, de desembre 24, 2006

L'INVASOR DE L'ESPAI

Space Invader, qui es considera a ell mateix un "virus urbà", és el pseudònim d'un anònim parisenc que -sense fer soroll- està envaint diferents ciutats del món amb les seves petites obres figuratives dels jocs arcade de primera generació, i en especial del clàssic Space Invaders, popular joc de vídeo creat per Toshihiro Nishikado l'any 1978 i també conegut amb el genèric "marcianitus" en el qual crancs i calamars alienígenes duen a terme una inexorable invasió.

La idea de Space Invader és senzillament envair ciutats arreu del món amb els Invaders inspirats principalment en els quatre personatges d'aquest ja clàssic joc de vídeo. La invasió s'està duent a terme en solitari, però també han sortit alguns seguidors espontanis. Així malgrat Space Invader ha actuat en 35 ciutats moltes d'altres ja han començat a patir el simpàtic atac dels invasors, que lluny del tradicional esprai es materialitzen amb uns materials ben singulars: tesel.les de colors -del tipus rajoleta de piscina per entendren's- que formen un personatge d'arcade què és posteriorment encimentat a diferents indrets d'una ciutat.
Barcelona, és pel moment l´única ciutat catalana que ha entomat un atac de l'invasor de l'espai, mostrem aquí un parell de fotografies, del Palau de la Música Catalana i del MACBA, aquesta darrera -feta per Xavi- mostra un cívic (sic) operari assassinant un dels Space Invaders.

Realment estem davant d'una exposició global d'obres d'art. Per a qui tingui el mono i en vulgui una de pròpia la pot adquirir -numerada- pel mòdic preu de 75 euros la unitat.
Fotos de Barcelona extretes de: http://www.space-invaders.com/

7 comentaris:

Robertinhos ha dit...

ondia, una pensada original...encara que últimament s'estila molt això...m'has fet agafar nostalgia. Jo no vull la figureta, però si una partideta al Space Invaders!

bon Nadal Tondo!

Merucu ha dit...

Con todos mis respetos, poner cosas de estas en el Palau de la música...

Pero bueno, hay que reconocer que las pegatinas esas son bastante chupis pa poner en las paredes de casa.

¡Feliz navidad Tondo!

MeTis ha dit...

Mai m'han agradat els jocs.

bones festes¡¡¡¡¡¡¡

Arketipo ha dit...

Mmmm, no se si estoy de acuerdo con esa "moda" o "estilo" (si se puede llamar así), no encuentro el fin de aquello, o talvez sea causar alguna especie de nostalgia, puede ser...

Saludos afectuosos.

Anònim ha dit...

salam ana lakad 3ajabatni alo3ba wa al fatat al jamila wa ouhaniaha 3ala souratiha al jamila oukadimou laha sms diali tazdayat333@hotmail.com wa sms zamili brahim523@hotmail.marroc ma3a salama.
ola magrada el joc space invaders

Anònim ha dit...

Hola!

Aquesta pàgina que et deixo recopila els Space Invaders de Barcelona:

http://bcn-invaders.com

Fins aviat!

Anònim ha dit...

ara tambe tenim space invaders a Tarragona
http://img244.imageshack.us/img244/3010/dsc03368zu0.jpg
http://img245.imageshack.us/img245/8617/dsc03369wo0.jpg
carrer Escrivanies Velles just al costat de la catedral de Tarragona

PASA-HO..........