diumenge, de febrer 18, 2007

L'ENTRANYABLE CIRC CRIC

A Tarragona estem de sort i en poques setmanes ens han visitat dos circs, el circ Deros i Cric. Enceto aquest post anomenant els dos circs malgrat només parlaré d'un, però ho faig per tal d'il.lustrar una mica el matxambrat de cartells de la primera instantània, en la qual els encarregats de distribuïr la publicitat del Deros van tapar la informació del Cric: curiós, si més no.

Però anem a pams. Personalment va marcar-me molt la gira del Circ Cric 2005-06, doncs l'espectacle va entusiasmar-me, tant per la qualitat com per la sensibilitat i sobretot per estar tant i tant ben fet, ben plantejat... 65.625 van ser els espectadors d'aquesta gira, poca broma! Des de llavors, i anant llegint els escrits del crític de circ Marcel Barrera, que m'he interessant pel món de la faràndual més tradicional.
De la mà de l'entranyable pallassa blanca Senyoreta Titat i del genial pallasso august Tortell Poltrona va transcorrent la màgia dins la carpa del Cric. L'optimisme és la marca de la casa d'aquesta parella de valents que s'han atrevit a fer una cosa que semblava de bojos: estimar el circ i fer de la pràctica l'esglaó més alt de la teoria. Barra, trapezi, acrobàcies i malabars formen part de l'espectacle d'aquest circ sense animals (si exceptuem la clàssica puça).
És un circ amb ànima, amb el sabor de les coses fetes amb professionalitat i amb rigor, un circ que dóna cabuda a artistes excepcionals, com la companyila de trapezistes Els Tigres, formada per Boris Ribas, Igor Buzato, Arnaldo da Costa i Isabel Jardim. És un circ amb música en directe, dirigida pel "maestro" Victor Ammann, la qual cosa aporta aquell punt de màgia que es barreja amb el minúscul polsim blanc que cau des de dalt de la carpa cada cop que un trapezista enllaça amb un altre.
I com que m'ha agradat tant, doncs vull compartir-ho amb tots vosaltres i aquí us copío el calendari d'actuacions més properes: del 24 al 25 de febrer a Cambrils, del 3 al 4 de març a Tortosa, del 10 al 11 de març a Reus, del 17 al 18 de març a Valls i del 24 al 25 de març a Vilafranca del Penedès. I que consti que això no és "pay x post"!!
I vosaltres, fa temps que no aneu al circ?

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Oh, quin record! Hi vaig portar la meva filla quan era petita i realment va ser molt entranyable (aquesta és una de les seves paraules preferides... li haurà quedat de llavors?).

Bona nit! Demà surt un disc al mercat que t'agradarà...

Anònim ha dit...

Pero que coño es esta mierda? Y eso que tienes entre las piernas es el rabillo de la C?

Mon ha dit...

Voldria afegir que abans d'aquests exits tant merescuts el circ Cric ho va passar molt però que molt malament, en Tortell Poltrona, es va arruinar perque l'administració catalana(que li va prometre "l'oro i el moro")tenia que donar-li una subvenciò per poder finançar la carpa, aquesta no va arribar mai.
Però es un bon exemple de la constança, el bon saber fer i sobre tot d'una gran passió, el circ. Recordo a l'ementat mestre Victor Amman, el mateix de l'orquestra Mirasol, la Plateria....el treball del Tortell amb "Pallassos sense Fronteres"....si senyors un treball a seguir.

MeTis ha dit...

jo fa anys. vaig pensar en anari el cap de setmana, pero vaig anar per la comarca de tarragona (montblanc, santes creus, poblet..) i vaig arrivar tard el diumenge. pensava que estiria mes temps, pero ja he vist que no. llastima¡
per cert, estic a estanislau figueres, el bar boada esta a menys de un minut¡¡ casualitat, grasis, hi anire¡

petons

Unknown ha dit...

Qualitat i de la bona! Amb excepció, clar ;-)

Els records de Violette, a qui animo a parlar-nos d'aquest disc...

La saviesa de lo món, que ens il.lusta sobre la nostra història més recentm doncs el circ forma part de la nostra cultura

El no parar amunt i avall de Metis, que està recorrent tots els racons de Tarragona...

Molt bé: això és qualitat!!! I bon rollete ;-)

Maria Romeiras ha dit...

Sabes que em pequena o circo assustava-me, espectáculo demasiado intenso, ficava muito aflita com a alegre tristeza dos palhaços, ficava sempre a pensar se os animais eram bem tratados. Os tempos mudaram, hoje há excelentes profissionais de circo, de grande perícia e criatividad. Em Lisboa, o Chapitô tem um programa de integração e reabilitação de menores em risco associado às artes do circo.

Currymaedchen ha dit...

Pues yo la últimas vez que fui al circo era al circo del sol y la verdad es que te quedas con la boca abierta de principio a fin, los típicos circos con animales no me gustan, los de personas si, hay que tener mucha moral para sobrellevar un trabajo así....maneras de vivir ... y ya no se me ocurre nada más al respecto...
un abraso..

_zOra_ ha dit...

mai he anat al circ jo...de petita no m'hi van portar, i ara mira, algun cop he pensat de portar-hi als meus cosins però encara mai ho he fet!
tot i que a mi els pallassos mai m'han fet gaire gràcia...

nimue ha dit...

oooooh! gràcies per aquest post!! m'encanta el circ!!!! Tracte d'anar sempre que puc i l'actuació qe m'agafa més a prop em sembla que és la de Vilafranca així que sí estic per ací segurament m'animaré a anar-hi. :)))

BETTINA PERRONI ha dit...

Uyyy que gans de ver esos circos... ya imagino... yo volvería a la infancia.

Besitos amigo, que estés muy bien

Joana ha dit...

Jo l'últim cop vaig anar al circ Raluy. També està molt bé i tinc entrades per el circ du Soleil per Setmana Santa. de petita hi anava amb els meus pares per les Fires de Sant narcís. He continuat de tant en tant. És tan real i tan màgic alhora!

Candela ha dit...

Qué xulo!!! mític.

Cris Ruano ha dit...

Fa un temps vam veure el nom del circ cric i des de llavors que fem broma amb això. El nom està molt ben trobat.
A mi m'encanten, els circs! Pel meu aniversari vaig demanar que em regalessin una entrada pel cirque du soleil i al final hi aniré per setmana santa.
Diuen que són per a nens, però a mi encara em desperten moltíssima admiració i il·lusió!

Robertinhos ha dit...

amic Tondo, jo prefereixo el circ que ens ofereix cada dia la nostra societat

una abraçada