dilluns, de febrer 05, 2007

POST LOCAL SOBRE TRANSPORT MUNICIPAL

Mireu quina cosa més curiosa m'ha passat agafant el bus municipal de Tarragona (EMT), el transport públic de Tarragona, la meva ciutat...
Pujo al bus a la parada de la plaça dels Carros, un bell indret que malgrat està tocant al mar Mediterrani per a mi te un cert aire atlàntic, especialment en la seva confluència amb el carrer d'Apodaca, destil.la encara restes de la Tarragona portuària que s'està esfumant. El bitllet senzill costa 1,10 euros des de la darrera pujada de tarifes aquest gener: el compro. Baixo a l'avinguda Pau Casals per connectar amb un altre bus que m'havia de portar a la Diputació: és la línia 8.
El xòfer m'indica que si vull fer la correspondència (pujar, vaja) he de tornar a pagar un bitllet senzill, que costa 1,10 euros: el compro. Ja porto invertits en el bell trajecte 2,20 euros.
Quina serà la meva sorpresa què -sense indicar-ho en cap cartell, sense avisar- el bus -degut a unes obres- passa de tot i s'atura ben lluny de la Diputació doncs enfila la via Augusta avall direcció cap al Nàstic.
Total, pago 2,20 euros per no res! Coses del transport públic mal gestionat...
A tot arreu és així el transport públic?

11 comentaris:

jordi salvat ha dit...

Ens diuen que fem servir el transport públic pq és més sostenible que el privat (i tenen raó), però la qualitat del servei és molt baixa i els horaris insuficients. Al Més Tarragona ja hem rebut unes quantes cartes explicant històries "pa no dormir" d'usuaris d'Autocars Plana. Agafa els rodalies de Barcelona a Sant Vicenç a partir de les nou o deu de la nit i passaràs por més d'un cop i més de dos. Són apunts que haurien de fer reflexionar els polítics.

Robertinhos ha dit...

una vida de misteriosos loops amic Tondo...

Anònim ha dit...

Gracias por los saludos (mi castellano es terible) un saludo para ti de Monica Folch de Cardona en el web Monicard

Uribetty ha dit...

Això de fer la correspondència no passa, com a mínim no ho he viscut mai. Visc a Badalona, i agafo al metro o tren per anar a Barcelona, i si passes el bitllet per la màquina, pots viatjar durant 1.30 hores sense que et cobrin un nou viatge.
Salutacions!

Mon ha dit...

això es tarragona!
els de autocars Plana porten mes de treinta anys amb uns autobusos que cauen sols a peçes, tenen accidents, l'estiu pasat es van cremar un parell i....continuen fent el servei a Salou i rodalies..

Currymaedchen ha dit...

En Valencia es exactamente igual.... pero ya se sabe, mal de muchos consuelo de tontos, así que supongo que no te consolará mucho el saberlo.
De hecho aquí hay muchos sitios a los que es prácticamente imposible llegar en transporte público, sin ir más lejos, el aeropuerto,....., mentiría si no digo que llega un autobús que pasa cuando les sale de los mismísimos, así que la gente va en taxi, con suerte en el 2010 el metro llegará al aeropuerto.

Joana ha dit...

Tondo,
Jo tinc la sort de poder anar a peu a tot arreu per Girona. És un avantatge, sense presses ni neguit per si arribaràs a l'hora. I a sobre faig exercici que sempre va bé! ;)

Candela ha dit...

Tothom a peu!!!!

Anònim ha dit...

Hi ha llocs que són lamentables i d'altres que no. Si te'n vas a Cornellà, al poble que va governar el Sr. Montilla, trobaràs tren, FFGC, autobusos i metro. Si te'n vas a St. Boi de Llobregat per anar a St. Feliu (5 minuts de cotxe) necessites 1 hora per arribar perquè has d'anar primer a Cornellà i allà agafar un autobús.
Lamentable també!!

Anònim ha dit...

Querido amigo de tertúlias: gracias por visitar mi casa y por tus palabras. Es hermoso este mundo de amistad donde todo es posible.

Nos continuaremos viendo.

Anònim ha dit...

Bom, carissimo Tondo.
Sobre a tua pergunta, os transportes públicos brasieleiros, são verdadeiras armadilhas para os usuários.
Caros e perigosos.