divendres, de maig 25, 2007

NOMÉS UN PARTIT S'OPOSA ALS TOROS A TARRAGONA

Trobo una mica trist que només una candidatura hagi fet campanya a Tarragona per tal de que la plaça de toros no s'utilitzi més per a torturar animals, parlo de Nosaltres Som-Assemblea d'Unitat Popular, que agrupa gent de diferents moviments socials. Política a banda trobo molt bona la iniciativa que resumeix aquest lema aplicat als toros: "la tortura no és cultura", però també penso que aquest hauria de ser un tema transversal entre la majoria de partits.

En tot cas trobo desencisador que el candidat Aregio sigui afeccionat a la tauromàquia i no desvinculi les seves aficions personals del seu càrrec com a màxim responsable d'una plaça de braus que està en reformes per tal d'acollir millor futures "corridas". Però és què el màxim cap de l'oposició, en Ballesteros, escorre el bulto i no farà res per tal de prohibir les corrides de toros. Pel que fa a la resta de partits amb possibilitats d'obtenir escó -o no- la tònica és similar: o bé defensen els toros a Tarragona o callen i deixen fer.

La meva opinió és clara. No vull que a la meva ciutat i amb els meus diners s'emprin espais públics que són de tots (la plaça és propietat de la Diputació) per tal de que s'hi matin toros després d'una cruenta tortura. Per quin motiu: no em dóna la gana, senzillament.

Realment, si no penses no et compliques massa la vida, tot és més senzill. No? Si us atreviu us convio a mirar aquesta web, amb vídeos.
Fotos procedents de Ayuda animales i Tondo Rotondo. Cartell antitaurí de Nosaltres Som-AUP.

17 comentaris:

Unknown ha dit...

Per trecar amb els tòpics he escollit un parell de fotos on el toro es defensa. Malgrat tot la majoria de fotos que he trobat per internet són tristes, molt tristes...

Candela ha dit...

Tristissimes.
Molt bé Tondo!

Mon ha dit...

i ha qui en diu "fiesta nacional" i ens venen a l'estranger, i els turistes (cada cop menys, per sort) ole toros, España! peruqe ens posen a tots en el mateix sac?

Joana ha dit...

Diuen que és un espectacle. Jo crec que l'espectacle el fan els polítics amb el que diuen i deixen de dir!
Bon capde!Tondo

Anònim ha dit...

Jo no vull que en cap racó d'aquest món es matractin animals, feina difícil però podriem començar per la nostra ciutat, no? Que a part de tenir plaça de tortures, vam ser notícia fa uns anys pq algú es va dedicar a tallar cames de gossos. I si algú s'anima a montar un Progatgn, que m'avisi.

Cinta S. Bellmunt ha dit...

Tens tota la raó del món: el benestar i el respecte pels animals, en geenral, no són priritat en cap batalla electoral.

euria ha dit...

Bona tarda!!!! Jo no ho veig com un espectacle o potser si, però un espectacle lamentable!! No entenc gaire això d'anar a veure com pateix una bèstia. Una mica trist tot plegat.
Bon dia de reflexió!

Waipu Joan ha dit...

en Ballesteros i els seus sempre giren la cara quan els parles de toros

Anònim ha dit...

L'altre dia a la cantina de l'empresa un irlandès li deia a una sevillana que els toros haurien de ser robots.

León ha dit...

hola hola! :)

en efecto las imagenes son tristes, aqui en México se debería quitar la fiesta taurina, es un insulto a los animales, es tortura.

SALUDOS!

buen día.

Verena Sánchez Doering ha dit...

nunca he entendido porque lo miran como un espectaculo a algo que se torna triste
te dejo muchos cariños amigo y que estes muy bien
un lindo fin de semana
besitos


besos y sueños

MeTis ha dit...

no hi podem fer-hi res tondo, nomes anar a votar avui i esperar que aquesta gent no surti elegida (tambe es bo somniar de tant en quant¡)

ptons

g! ha dit...

La veritat és que tot plegat és molt trist. Començo a pensar que la classe política li interessa fer crònics els problemes de la societat per treure'n rendiment electoral.
Tot plegat molt trist i qualsevol tradició, cultura o espectacle no justifica el maltractament de cap esser viu. I no ens confonguem amb banderes de cap mena, perquè Catalunya històricament ha estat un espai important de la tauromaquia.
Bon article tondo!

Eva ha dit...

a veure, siguem realistes.... cap aprtit s'oposa realment a la tauromàquia, potser l'unic que realment ho fa és el PACMA (partit antitaurí). I com a mostra et psoaré l'exemple de Barcelona, si, ciutat antitaurina, així ho van decidir els nostres polítics, jo hi estic 1005 d'acord pero curiosament les curses de braus es segueixen celebrant, per que? pel turisme! smebla ser que els guiris volen anar a veure com s'assesinen animals amb finalitats lúdico-festives.... així que el "cuento xino" que els polítics estàn en cotnra de les curses de braus jo ja no me'l crec.

Albertus Magnus ha dit...

Extraient el més bo de cada comentari, es podira fer un article que desmuntaria qualsevulga defensa pro taurina.
Tondo: Proposo crear DES D'AQUEST BLOGG un logotip que, junt amb la frase lapidària "LA TORTURA NO ÉS CULTURA" i un afegitó semblant a: DIGUES NÓ A LES CORRIDAS, SIGUES MÉS HUMÀ I DIGUES NÓ A LA BARBÀRIE TAURINA, ABOLICIÓ DE LA FESTA SÀDICO-TAURINA, NÓ A LA TORTURA DELS TOROS o alguna cosa semblant i que tots aquells que estem en contra d'aquesta barbàrie, afegim en forma de petit missatge a tots els nostres e-mails diaris, i de pas, convidar a tothom del nostre entorn a incloure'l en els seus correus diaris. Si el famós PASSE'L va funcionar el seu dia...

Anònim ha dit...

Ha d'haver-hi una campanya sense treves perquè s'acabin amb aquestes tortures.
Que trist!

SOY13 ha dit...

Merda!!! Cojones anulados en la fotografía