dilluns, d’agost 27, 2007

BLOG ACTIVISTA: NOMINACIONS

Fa ja unes setmanes que tinc pendent dur a terme les nominacions per a diferents blogs. Avui he començat amb la que em fa més il.lusió, i que vull diferenciar dels guardons que roden pel món dels blogs per un clar motiu: més enllà d'una nominació penso que es tracta de bastir una xarxa horitzontal de blogs que tinguin una sèrie de punts en comú, els que va enumerar el creador d'aquesta idea, el meu germà blocaire Moço da Bodega.
Aquesta llista no la tanco i més endavant espero que entre tots poguem anar proposant a d'altres blogs l'afegir aquest banner, aquest segell però penso que no cal còrrer doncs sinó potser s'edulcoraria la idea original. Un tema que penso que seria interessant seria el donar-li vida a aquest segell des del nostre mar Mediterrani, i per començar es podria crear -quan siguem uns quants- una relació de "blogs activistes" de les terres de parla catalana: algú s'hi apunta? Però vaja, primer aneu a visitar el blog del seu creador, busqueu-hi què és això del blog activista i, si esteu nominats i si us ve de gust el col.loqueu al vostre blog i en proposeu d'altres. Ok? I si no esteu nominats i us ve de gust no calleu, proposeu-ne d'altres.
Fins al moment -que jo sàpiga- els blogs activistes d'aquest raconet de món es fan i es desfan a Tarragona. A banda del Connexions són Waipueduca i Així ho penso... Anem doncs a ampliar aquest cercle amb criteri!
Bé aquesta és la meva relació. He escollit nomenar-ne set doncs és un número que engloba el quatre (home, terra) i el tres (Déu, univers) i que simbolitza la perfeció... Ole!
En el camino. En Boris -com a bon cavaller Jedi, com a bon profeta, com a bon mag merlí- és d'aquelles persones que, arrelades a la terra, no en deixen passar ni una i quan algú pretén amagar la història, doncs ell la recorda als qautre vents. Un blog realment fratern que fa present aquesta frase de l'argentí Ernesto Guevara de que la "solidaritat és la tendresa dels pobles".
La garrofa de Mont-roig. Mon no desconnecta la realitat local del context on està inserida i sap amanir-ho bé per tal de donar a conèixer el seu meravellós poble xarxa amunt i web avall. Fa posts i posts que segueixo aquest blog i m'agrada molt veure'l evolucionar, sempre a més: donant servei, denunciant quan cal i sempre, compartint i escoltant.
Te la Mà Maria. En Buster Keaton i en Llunas i Pujals segur que fliparien visitant aquest blog, de sorpresa en sorpresa. Un blog amic, solidari i que estima la llibertat però sense fer escarafall, amb sentit de l'humor però amb compromís i gosadia, representant d'alguna manera la llarga trajectòria de la premsa satírica reusenca, en la línia renovada de lo Campanar de Reus, La Tronada i tants i tants bells exemples que ha donat Reus.
Cambalache de ideas. Quan Indianala va néixer l'amor ja existia... però ara aquesta argentina es dedica a psicoanalitzar-lo! Donar una cosa i rebre'n a canvi una altra... aquesta és la filosofia que de ben segur ens ajuda a ser més humans i a viure no de forma tant compartimentada. En aquest blog hi trobareu una mica de tot però sobretot un fil roig conductor: l'ànima i el bon rollo d'Indianala.
Tales of Irak. El treball del brasiler Carlos Lattuf m'agrada, i molt. És redundant afirmar que estem davant d'un blog activista, però no puc fer altra cosa que pensar en ell, en el seu compromís, en els seus anhels. Obrigado Carlos!
Ara mateix. Zel és el nom que utilitza la Roser per tal de compartir la seva sesibilitat extrema tot mostrant-nos inquiets posts sobre el món, sobre la nostra terra... en definitiva sobre nosaltres, ara mateix.

Etiqueta. En Daniel Mercado ha escollit el cami recte, que deia Antoni M. Claret... un camí de compromís, de servei, colze a colze que més que solidaritat trasnspira fraternitat. Un blog excel.lent des de la sensibilitat de qui diu les coses clares tocant de peus a terra, amb un brillant anàlisi que busca qüestionar-se coses, plantejar temes -ajudat a voltes de la reflexió filosòfica i antropològica-.
Què us sembla aquesta nominació? Voleu més? Ben aviat realitzaré les nominacions per al "Premio Blog Solidario" i el "Thinking blogger award"... Amics i amigues: no oblideu mineralitzar-vos ni supervitaminitzar-vos.
Dedico aquest post al Moço da Bodega, la Joana i la Metis.

20 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

aceptem amb orgull la nominació i la portarem al cor, em entrat al bloc de "bodega Cultural" a donar les gràcies també, però tal i com l'em dit no ens agrada fardar de medalles, per tant no ens la posarem al nostre bloc, però si que la portarem penjada al cor.

salutacions i moltes gràcies

Unknown ha dit...

Doncs és una bona opció, doncs pel que ens coneixem se que realment sabeu estar allà on toca.

Una abraçada transfrancolina!

zel ha dit...

Ostres, quina il.lusió que m'ha fet això!!!!! Més que res perquè sóc molt "novella" i amb això ja t'ho dic tot.Saps? Aquest espai és per mi un lloc on dir públicament això que sento i que sovint queda amagat i malpaït! MOLTES I MOLTES DE GRàCIES DES DE L'EMPORDÀ!!!! jO TAMPOC EM PENJARÉ CAP MEDALLA, PERÒ SI QUE PENSO PARLAR DE LA XARXA HORITZONTAL QUE M'AGRADA I LLEGEIXO SOVINT!

boris ha dit...

hola, gràcies per les teves paraules, només vull ésser fidel al que veig, convers en el camí, on la defensa dels drets humans és el meu principal motiu
salutacions

Unknown ha dit...

Zel,

No es tracat de penjar-se medalles sinó de difondre la idea. Pren-t'ho també com una empenta pel teu blog, que m'agrada molt ;-)

Boris,

Molt bé pel català! Continua fidel. Com diuen les Madres de Plaza de Mayo "La única lucha que se pierde es la que se abandona".

Anònim ha dit...

Tots molt bé escollits, Tondo. Ells estaran en la llista general dels blogs activistes i després crearem un blog per a hospedarlos segons la seva idea.

Abraçades

Josep Maria Yago Suau ha dit...

a mi em sembla perfecte. Alguns blogs com Te la ma Maria i el de zel ja els conec i em sembla perfecte, el de Montroig també. Als altres prometo entrar-hi però segur q2ue est6an ben triats.

Unknown ha dit...

Moço,

Sense pressa anirem difonent la idea...

Josep Maria,

Són diversos, però penso que una espurna d'inquietud els uneix. però n'hi ha tant a la xarxa...

mossèn ha dit...

hi donarem una ullada, company ... salut

Joana ha dit...

Uns blocs molt recomanables, com el teu.
Felicitats als nominats! Mira que em dónes feina, Tondo...
I moltes fracies per la dedicació.Aquest matí ho he vist m'has alegrat el dilluns!
Una abraçada!

Mon ha dit...

Gracies company acepto en nom de tots els que a diari estem sota el garrofer fent poble, fent pais.....
la lluita continua....

Oscar Ramírez ha dit...

Enhorabona als que heu estat escollits per la tasca que feu diariament!

Unknown ha dit...

Mossèn,

Que així sigui.

Joana,

Que si... que faré passar-me per italià... ;-)

Mon,

Fem-nos forts sota el garrofer!

Òscar,

Ben tornat!

Anònim ha dit...

Estimado hermanito,

Muchisimas gracias por tu mensaje.
Y gracias por tener seleccionado a mi blog en esta lista de
buenos sitios.
Especialmente por ser un blog de un Catalã, lo que me hace
recuerdar la tradicion de resistencia de la Catalunya.
Sabes que puedes siempre reproducir a mis dibujos, porque mi
arte es tu arte.

Sigamos en contact siempre.

Saludos desde Brasil,


Latuff

Josep Maria Yago Suau ha dit...

He entrat en els diferents blogs que esmentes i em sembla perfecte. De totes maneres jo n'afegiria algun més: eel de l'Oscar Ramírez (http://oscar-ramirez.blogspot.com/), el del Jordi Martí (http://blocs.mesvilaweb.cat/jordimartif69), el del Jordi Salvat http://salvat.blogspot.com/), Proyecto caribeño de Justicia y Paz (http://pcjp.blogspot.com/), etc.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

me n'he deixat algun: Otro mundo es pòsible (http://www.otromundoesposible.com/) i l ventano (http://elventano.blogspot.com/)

Unknown ha dit...

I tant, Josep Maria,

Bons blogs, alguns els coneixia, d'altres els investigaré.

De fet tu els pots nominar. Jo ara descansaré una mica doncs era un tema que tenia endarrerit i encara tinc pendent fer les nominacions pels Blogs Solidarios.

Salut!

Unknown ha dit...

Ah! I també tinc pendent parlar de lo que vas preguntar sobre el darrer llibre de Manuel Delgado...

El veí de dalt ha dit...

Són tants i tan poc el temps per seguir-los tots!
Merci pels consells

Daniel Mercado ha dit...

Tondo, mil gracias, me has dejado estupefacto, te lo agradezco desde muy hondo.