diumenge, de setembre 02, 2007

DE CÒMICS I SEGELLS

Doncs mireu, la felicitat de vegades arriba sota el nom de segell de correus... M'acaben de portar des dels Estats Units d'Amèrica un regal ben xulo: una fulleta de segells emesos per United States Postal Service que va ser presentada aquest 26 de juliol amb personatges de Marvel.

No col.lecciono segells de forma estable, però en tinc uns quants -potser milers-, sobretot de quan era petit doncs llavors vaig col.leccionar-ne durant una època. I fa una pila d'anys vaig deixar de fer-ho degut als cops de pala econòmics que suposava el voler millorar la col.lecció.

Tot i amb això m'agrada assaborir els bons segells. En aquest cas es tracta d'uns segells una mica especials, malgrat són autoadhesius -l'única pega que els hi trobo-. Com tots sabem els EUA és un estat prou modern, i la història anterior a ells, quan no se l'han carregat l'han ignorat. Ara bé, el poble nordamericà s'ha sabut dotar d'uns mites i d'una història recent que -acompanyada d'una potent indústria, entre d'altres coses- són referents a bona part del món: ens agradi o no.
Doncs bé aquests mites arriben en forma de personatge de còmic, pel.lícula de Hollywood -existeixen per exemple segells de Star Wars- o d'altres exquisiteses ianquis. Aquesta fulleta és composada per 20 segells, 10 dedicats a un personatge dels còmics Marvel i 10 dedicats a cobertes de comic books, donant-se la casualitat que algunes les tinc en paper... per la qual cosa deia en part allò de la felicitat.
I la competència? Tranquils, no tot és Marvel a USPS, la companyia de correus ianqui, doncs el 20 de juliol de 2006 ja van fer el mateix amb la casa DC -que engloba superherois com Batman, Superman, etc.-.
Mentrestant decideixo on col.loco aquesta fulleta d'acolorits segells penso en lo dissortats que som els catalans, doncs ni podem emetre segells propis ni podem decidir quins elements de la nostra cultura volem donar a conèixer internacionalment via institucional doncs les nostres institucions... Ai les nostres institucions!!
Gràcies pel regal!

5 comentaris:

Unknown ha dit...

és un regal ben chulo... en sé de més d'un q gairebé "mataria" per un regal així. En fi.... sempre pdríem fer propostes per catalunya, no? Gaudí seria una bona cosa... un dos tres responda otra vez

mossèn ha dit...

quina passada ... l'enveja és sana ??? ... salut

Daniel Mercado ha dit...

Jo també col·leccionava segells en la meva infància, però mai he estat un col·leccionista mitjanament seriós.
Créc que els catalans teniu millors maneres de mostrar la vostra cultura que només un segell

Clint ha dit...

Què bonics! ara que els de Star Wars han de ser xulissims!

Andreia ha dit...

Hola... muchas gracias por la visita!
Yo ya conocía tu blog, y lo encontré a través de esta herramienta de ir al siguiente blog; lo tenía puesto en mis favoritos para volver a mirarlo pero sólo ahora lo hago otra vez. Voy a poner un link en el blog y así ya no me pierdo tus posts, que son muy interesantes; no me extraña que te hayan nomeado tantas veces. Felicidades!

Nos leemos ;)