dimecres, de gener 30, 2008

EL POUM DE TARRAGONA

Fins fa poc, per a mi, les sigles POUM eren unes sigles amb reminiscències històriques, unes sigles a les que van militar un grapat de comunistes que van ser reprimits tant pel PSUC com per Franciscu Franco...
Però a Tarragona, avui, les sigles POUM fan por, són un sinònim de terrorisme urbanísc sobre el que ningú gosa a dir la darrera paraula. El POUM tarragoní és "màgic": a nivell de polítics professionals tothom l'aprovà però ningú el va parir. Fins-i-tot el responsable d'urbanisme en la darrera legislatura, en Sendra, va afirmar en declaracions a Tarragona Ràdio que no se l'havia llegit.
Com a persona no puc estar d'acord amb un pla que no ha sorgit de la base i que només està fet per afavorir els poderosos, els de sempre. Les cases dels Mestres, per posar un exemple eren públiques... no s'hauría pogut destinar l'espai a un altre tipus d'equipaments que no El Corte Inglés?
Però per mi aquest no és el problema més punyent: El problema és que l'actual POUM preveu encimentar i edificar molts espais avui verds i a més preveu expropiar desenes de famílies que hauran de comprar una nova vivenda si tot plegat tira endavant.
Jo no m'he llegit el POUM doncs prefereixo altre tipus de lectures però trobo curiós que ni el bipartit anterior (CiU+PP) ni el bipartit actual (PSC+ERC) no en facin pública bandera, però no l'hagin tirat enrrere. Qui calla atorga, i potser això és el que ens mereixem? Ja ho diuen que cada poble te els polítics que es mereix, no?
Dedico aquest post als i les afectades pel POUM. Fotos de Tondo Rotondo.

12 comentaris:

La casa de Pinel ha dit...

hoy tondo me quitare el sombrero ante usted.
poum,poum,poum.
le dire que con todos los politicos con los que e hablado por una o por otra ninguno sabe bien, bien el contenido poum y lo mas jodido y perdone la expresion, es que ni los unos ni los otros en realidad han solucionado el poum de forma sostenible para todos.
donde ahy zona verde construiran,donde hay casas crearan zonas verdes.
tondo las casas de los maestros y el derribo de las mismas nos han costado a los contribuyentes una porra de millones, una idea 60 millones la unidad, alguna mucho mas, y el derribo que no a sido barato otra pasta, viva el corte ingles muera el pequeño comerciante. muy buen post tondo, muy bueno

Unknown ha dit...

Feia dies que tenia pendent parlar-ne... No estic afectat de forma directa però com a tarragoní tot el que passa a la meva ciutat m'afecta: m'agrada, em remou, em fa riure, plorar o passar-ne,

Salutacions!

mossèn ha dit...

cal una revolució JA !!!! ... vaja, el pancho villa ... ara, esta dormint ... salut

La casa de Pinel ha dit...

estoy del lado de monssen, a las tricheras ya

La casa de Pinel ha dit...

0

Unknown ha dit...

Negres tempestes ronden casa nostra... amics.

Capazorros ha dit...

Te devuelvo la visita. Lo siento pero no consigo abrir el traductor y aunque se entiende bastante bien. Por si meto la pata mejor no comento. Un saludo.

©Dríada ha dit...

Déu méu... tots bojos...

Folks ha dit...

Però això del POUM no es nou. A la Comunitat Valenciana hi pots fer un (que se diu PAI) simplement demanant a l'ajuntament de torn que vols X terres per edificar sempre i quan tu tingues 1/4 en propietat de el que vajes a projectar.
Així no hi ha problemes, tot el mon pot fer el seu PAI cassolà

Unknown ha dit...

Gracias Capazorros por tu curiosidad! Y siento que no logres abrir el traductor al castellano... yo lo he intentado y funciona però són cosas que pasan...

Ja ho pots ben dir Dríada...

Hola Folken! Quina il.lusió veure't per aquí! Ara que ho dius credc que vaig veure un reportatge sobre aquesta història , de gent que es dedicava a furtar terrenys per edificar i demés històries d'especulació pura i dura. Quina por!

zel ha dit...

Saps què en penso? Tots els POUM d'algun lloc una mica gran acaben fent pum per una banda o una altra....

Unknown ha dit...

Fan pet i salten tants per cents... no, Zel?

Salutacions, que ja t'enyorava!