dilluns, de desembre 28, 2009

CRÒNICA DE DARRERA HORA

Camps i Montilla han estat expulsats del PP i del PSOE, respectivament, ja que han decidit participar activament en les consultes populars per la independència dels Països Catalans. S'espera que Rita Barberà i Jordi Hereu s'afegeixin a la comissió organitzadora. D'aquesta manera una nova onada de plebiscits sobiranistes s'organitzarà des de Guardamar a la Jonquera. Passat demà càrrecs electes de la Catalunya del Nord i la Franja de Ponent han convocat una roda de premsa on anunciaran les dates de les consultes en aquests territoris. Per la seva banda el cap de govern d'Andorra ha posat a disposició d'aquest moviment democràtic els serveis diplomàtics del país pirinenc i ja té data per fer una al·lucució defensant la nació catalana davant l'assemblea de l'ONU.

Mentrestrant a les illes els vaixells de Transmediterrània han arribat farcits d'ampolles de cava ja que per aclamació el poble ha sortit al carrer recolzant els càrrecs electes que havien demanat una consulta per decidir lliurement el seu futur. El cap de govern, Francesc Antich ja ha anunciat que ha demanat la seva entrada a la CUP i que posa a disposició del poble el palauet. Antich, en roda de premsa improvitzada, ha dit que es prepara una festa a Son Moix que serà retransmesa pel Canal 9 valencià via TDT, per la qual cosa demana a qui encara tingui televisió analògica faci el canvi o compri un bitllet d'avió per assistir-hi. L'alcalde de Fraga, Josep Lluís Moret, serà l'encarregat de presentar l'acte.

La ciutat de l'Alguer espera l'arribada de Silvio Berlusconi ja que el premier italià ha abandonat l'hospital aixecant-se del llit cridant... "Si no volen ser italians que m'ho diguin a la cara!". El síndic Marco Tedde oferirà una rèplica en bronze de l'església de Sant Miquel al premier, com a mostra de boina voluntat. Tedde espera que sigui reconegut un estàtus especial per a l'Alguer que faci possible que no es perdi la seva llengua i cultura i reforci els seus vincles tant amb la resta de països catalans com amb Sardenya.

S'espera també l'arribada de Bill Clinton, (acompanyat de la becària Mònica), Nelson Mandela, Evo Morales i Mihail Gorbachov que encapçalen una delegació internacional que haurà de vetllar perquè el procés democràtic sigui això, democràtic i no hi puguin interferir els neonazis que s'espera enviï en AVE el president espanyol Zapatero, amb el suport de Rajoy, que catatònic només ha aconseguit articular paraula per espetar un lacònic: "El Barça es un equipo español".

Mentrestant Ernest Benach ha declinat a participar en el procès sobiranista ja que segons ell Reus és Reus, i si el nou estat que sorgeixi no instal·la la seva capital en aquest barri tarragoní ell no participarà en els referèndums. Benach, molt enfeinat en les obres de reforma del seu xalet, ha afirmat que se sent més espanyol que tarragoní i ha anunciat la seva voluntat d'encapçalar la llista de la Cori a les properes autonòmiques principatines, on hi concorrerà en coalició amb la Falange Autèntica i un Albert Rivera que es tornarà a despullar, aquest cop ensenyant la titola.

1 comentari:

El veí de dalt ha dit...

Suposo que el teu amic xinès també és una innocentada! Bon any!