dimarts, d’agost 13, 2013

Mi hermano Fidel


"Mi hermano Fidel" (Santiago Álvarez, 1977) és un documental avui històric, filmat per atzar coincidint amb el rodatge de "La guerra necesaria". "Mi hermano Fidel" narra la trobada entre Fidel Castro i Salustiano Leyva. Leyva ara té 92 anys, però en tenia 11 quan José Martí va desembarcar a Playita de Cajobabo el dia 11 d'abril de 1895. Els Leyva vivien en una casa al costat de la platja, d'aquí la trobada. En el reportatge Salustiano, que té problemes de visió i ni pot llegir les lletres, no reconeix la persona que l'entrevista. No serà fins al final del reportatge que Fidel es presentarà com a tal a Salustiano, per a la seva sorpresa.

Quan dorm, Salustiano recorda els seus somnis, però el seu record de la trobada amb José Martí no és de somni, és real. Un reportatge històric, vaja, que cal contextualitzar en l'any 1977.

Cuba va guanyar la seva independència, allí es va dissenyar la nostra senyera estelada. Ara ens toca a nosaltres ser independents, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

1 comentari:

zel ha dit...

Em sap greu que, quan publiques/publiquem coses d'aquest estil, mig món se'ns tira a sobre!

Abraçades, maco!
Per cert, el google m'ha robal el pseudònim...conye ja!