dimarts, de juny 12, 2007

MAC : EL CARTELLISME DE MACARI GÓMEZ

Ara feia dies que no us parlava de cap exposició, que no us comentava cap llibre o cap concert... Paradoxalment la tasca del centre cultural de la Fundació Caixa Tarragona a la nostra ciutat no pot equiparar-se amb la vitalitat i qualitat del de "La Caixa". A més tinc constància de què Fundació Caixa Tarragona va intervenir -tot censurant- en la magnífica exposició que va dur-se a terme sobre el carlisme, obligant a presentar un carlisme -certament- ancorat en la història però passant de puntetes pel carlisme actual o per l'actitud del carlisme més esquerranós durant la transició. I per aconseguir-ho van censurar el catàleg de l'exposició.


En tot cas avui vull recomanar-vos la visita a tota una petita joia: L'exposició de cartells de l'artista reusenc Macari Gómez, o Mac, qui amb una dilatada trajectòria ha il.lustrat centenars de cartells cinematogràfics durant anys i panys, del 1955 al 1980. Pesno que és de justícia divulgar els cartells de Macari Gómez, que -no ho oblidem- es mereix també ser present als diversos museus d'art contemporani existents al país.
Fotos: Tondo Rotondo. Més info sobre l'exposició aquí.

3 comentaris:

Calidoscopi ha dit...

Fa pocs anys, quan anava a l'institut, tots els companys del meu curs vam conèixer personalment el Macari. Una professora el coneixia i el fa ver venir a fer-nos una conferència a Manresa. Va ser molt agradable. Ens va explicos coses i anècdotes molt interessants.

Manresa Calidoscopi

Currymaedchen ha dit...

Pues si que son chulos los carteles, pero me pilla un poco lejos............

euria ha dit...

Doncs a mi em passa el mateix Tondo, em queda una mica lluny, aprofiteu vosaltres que ho teniu a mà!!!