dimecres, d’agost 01, 2007

L'ALCALDE DE TARRAGONA SE'N VA A FRANKFURT

El plató Fòrum de la Fira del Llibre de Frankfurt rebrà la visita el 10 d'octubre de l'alcalde de Tarragona, i suposem del seu sèquit. Una de les persones que també participarà en la taula rodona serà el responsable de Tarragona 2016, Xavier Tudela. Rosa M. Rossell, encarregada de la direcció i gestió de la candidatura Tarragona 2016 no ha anunciat encara la seva presència a aquest glamouros acte d'alta cultura -empresarial- frankfurtiana que, en paraules de l'escriptor Antoni Serra discrimina els escriptors illencs i a més "no és un esdeveniment literari sinó un mercadeig de títols".

Un dels lemes d'aquesta misteriosa candidatura és lapidari: "Tarragona, pont de l'Espanya pluricultural". Desconec quina serà la intervenció a Frankfurt del nostre alcalde i del responsable de Tarragona 2016 i desconec encara més si els empresaris del món del llibre deixaran de treballar per un moment per conèixer què és això de Tarragona 2016. Però sobretot desconec que te a veure aquesta història de la candidatura Tarragona 2016 amb la indústria editorial. Algú m'ho pot explicar...?

En tot cas me n'alegro doncs veig com van gastant-se els euros sense que els del poble ras en poguem fruir més enllà del "pa i circ" a que normalment ens tenen acostumats els nostres polítics.
I la veritat estic una mica desencisat amb aquest muntatge pretesament cultural de Tarragona 2016 en el qual hi participen empreses del món de la construcció, petrolieres, empreses de treball temporal, etc.

Mentre els diners els destinin a les farres per a quatre gats, tant sigui a Frankfurt com al sopar de lliurament del premis literaris ciutat de Tarragona, on no paga gairebé ningú ens trobarem davant d'una glamourosa alta cultura amb peus enfonsats en el fang.

Mentrestant aniré navegant pel blog Tarragona 2016, un punt de vista més arrelat a la ciutat.

11 comentaris:

Calidoscopi ha dit...

Viatges, dinars, recepcions, reunions, rodes de premsa, presentacions. Els ciutadans només anem veient això i, sovint, mai acabem de saber que serà aquesta capitalitat, trobada o qualsevol altre acte fet de grans noms i lluïments i poca feina ben feta i productiva.

Com per exemple, el Fòrum, que apart de urbanitzar i fer pisos a Diagonal Mar ningú sap gaire més que va ser.

Això si, facin el que facin tot serà un punt d'inflexió cap a un futur fantàstic per la terreta a on el polític de torn mani. Coses del llenguatge dels polítics....

Manresa Calidoscopi

Josep Maria Yago Suau ha dit...

I no oblidis la col·laboració entre l'Ajuntament i el bisbat pewr la cel·lebració de l'any jubilar. Sotanes, polítics... ja només falta el sargento Blazquez.

Anònim ha dit...

Uaaa!! aquí hi haurà més marro encara, i del bo! sísí, d'aquí ben poc ja se'n faran versots del tema, friso per sentir-los. TOCA PERON! XD

Unknown ha dit...

Calidoscopi,

Fa anys vaig conèixer una persona que treballava a l'ONU. I dic treballava doncs per ètica va plegar, doncs va copsar com només per moure l'engranatge burocràtic s'hi destinava gran part dels eu pressupost, amb sous esplèndids per persones que aporten solucions mínimes als grans problemes del planeta.

Potser a escala local passi el mateix. O no... estic segur que hi ha honrroses excepcions.

Josep Maria,

Restarem amatents. El sargentu Blàsquez, però no li veig a Frankfurt, el veig més als Tinglados fotent-se el vino español de la Hispanidad i tacant quadres dels pintors amb ketchup.

Xica,

Intentarem esbrinar que coi és això de Tarragona 2016... jajajajja

Sóc un entusiasta del dames i Vells i m'encanta que tant tu com en Josep Maria hi feu referència: SÓN LO MILLOR DE LES FESTES.

Els Dames i Vells són el darrer reducte de dignitat!!!

Toca Peron.

david santos ha dit...

Más un gran trabajo. Gracias por compartirlo con nosotros.

Anònim ha dit...

Hola Tondo!

Et passo un meme que m'ha arribat via Jaka, per si et ve de gust:

http://blocs.tinet.cat/blog/human-trash/category/71/flaixos/2007/08/02/meme-per-la-jaka

Unknown ha dit...

Human Trash,

T'agraeixo aquest meme, però fa uns posts ja vaig contestar-lo. He anat resseguint els links del teu de meme i he conegut paratges interessants... gràcies.

Salut i poesia!

Anònim ha dit...

Hola, amic. Vaig rebre un comentari ameaçador però no vaig per a de denunciar la temptativa de destituir el president Lula ni el manteniment de la democràcia.
Abraçades.

Joana ha dit...

Entre varetes màgiques i viatges ja tenim tema fins l'hivern...I gastos!
Jo tb em quedo amb el tarragona 2016!!!

mossèn ha dit...

coi, ara ,entenc pq ens pugen un 10% l'impost de recollida i eliminació d'escombraries ... puc dir algun "taco" ??? ... salut

Anònim ha dit...

Aquesta Fira de Frankfurt em fa una por tremenda.
No sé per on sortiran. No han convidat escriptors independentistes i com tu ve dius, Tondo, no sé què pinta tot això.