dimarts, de juny 17, 2008

FORTÍ DE LA REINA VS FRANKI (*)

Vull compartir amb valtros aquest escrit del també blocaire Jordi Martí Font, qui sovint diu allò que poca gent s'atreveix a dir en veu alta. El text l'he "fotut" d'aquí, o sigui del flamant nou diari digital Tot Tarragona.

(*) Fortí de la Reina vs Franki: que tingui vergonya qui n’hagi de tenir


Sembla ser que finalment l’enderroc del restaurant construït a l’interior del Fortí de la Reina –del nom del qual s’ha apropiat els darrers anys- serà una realitat. Així, la costa de la ciutat deixarà de lluir aquesta aberració paisatgística com és un restaurant a primera línia de mar, enmig d’unes ruïnes –en aquest cas no romanes- que l’anterior consistori de dreta regionalista i espanyola insistia a dir que la construció il·legal havia “dignificat”. El desmuntatge del restaurant costarà al consistori centenars de milers d’euros. No els pagaran els qui han posat el municipi en aquest túnel de recursos judicials, un rere l’altre, fins a l’acualitat. Així, l’Ajuntament pagarà milers, milers i milers d’euros per un delicte de construció il·legal que la mateixa entitat municipal va permetre i ha defensat reiteradament davant dels jutjats.

En aquests mateixos dies, una colla de nois tarragonins han estat retinguts i acusats de fer més de cinquanta pintades demanant la llibertat per al Franki de Terrassa, un noi tancat a la presó acusat d’haver arrencat una bandera espanyola de l’Ajuntament de la seva ciutat. Els nois van ser identificats mentre feien un mural, el qual a banda del tema no mantenia cap relació amb la resta de pintades. Tot i així, els demanen fins a tres mil euros acusats de fer “totes” les pintades aparegudes a Tarragona sobre aquest tema. L’Ajuntament “progressista” de Tarragona, fent ostentació d’un posat no autoritari sinó patètic, ha anunciat que es presentarà com a acusació particular en el cas.

Durant anys i panys, aquest Ajuntament no només ha contribuït a embrutar la ciutat deixant que un restaurant es carregués un dels seus edificis històrics sinó que quan es va veure clar que caldria tirar-lo a terra perquè se saltava totes les normatives legals que es podia saltar aquesta mateixa institució es va presentar per defensar els interessos d’uns empresaris que trencaven la línia de costa amb el seu negoci particular. És una vergonya pública que ara, un cop demostrat que el restaurant és il·legal i cal tirar-lo a terra, perduts tots els recursos possibles pagats amb diners públics, no només no hi haurà culpables d’aquest munt de despropòsits i de les despeses que han suposat sinó que l’Ajuntament intentarà fer “menys traumàtica” aquesta “gran pèrdua” per a la ciutat.Que tingui una mica de vergonya qui n’hagi de tenir, començant pels ecologistes oficials de l’”època nadalenca”, mediterranis ells, que van celebrar la darrera edició dels premis mediambentals que atorguen cada any al restaurant en qüestió, lamentant-se que aquell era el darrer cop...

Si els amos del restaurant surten indemnes d’aquesta destrucció organitzada del patrimoni que han perpetrat els darrers anys a la ciutat amb el beneplàcit de l’Equip de Govern de l’Ajuntament i de l’oposició, si els anteriors gestors de l’Ajuntament surten indemnes de totes les seves responsabilitats en aquest cas i d’acceptar aquest cúmul de despropòsits i defensar-los per tots els mitjans, els nois acusats de pintar Tarragona amb demandes de llibertat per al Franki han de rebre el mateix tracte. O és que per saltar-se les normes a la Tarragona de Ballesteros, tal com passava a la de Nadal, s’ha de ser ric o amic dels amos?

Autor: Jordi Martí Font (Tot Tarragona.cat)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Els del fortí de la reina són amics dels manaires, en canvi joves com Franqui (i no tant joves) ttreballen per un món millor, sense explotats ni explotadors.

Per això sempre el bastó és pels anisistema.

Cèlia ha dit...

La pela és la pela... potser aquesta crisi induïda farà canviar les coses, oi?